«16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства»

Версія для друкуВерсія для друку

«16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства»

 

Що ви знаєте про насильство? Які його ознаки, форми, наслідки? Це щось абстрактне чи реальна загроза чиємусь життю? Чи розумієте поняття «ґендерно зумовлене насильство»?

Якщо ви вагаєтеся, невпевнені або хочете прокручувати стрічку далі, то цей допис точно для вас. 25 листопада розпочалася щорічна міжнародна акція «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства». Вона стартувала 25 листопада, у Міжнародний день ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини. Мета акції – привернути увагу до проблеми насильства, збільшити розуміння та обізнаність громадськості про всі форми насильства, а також вона виступає в ролі стратегії, яка консолідує людей та організації в усьому світі та закликає до запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат.

За даними ООН в Україні, насильство щодо жінок та дівчат – одне з найпоширеніших порушень прав людини у світі. Кожна третя жінка протягом життя зазнала фізичного та/або сексуального насильства – це приголомшливий показник. Ґендерно зумовлене насильство (ҐЗН) є глобальною проблемою, яка вражає всі країни у тих чи інших формах, включно з сексуальним насильством, домашнім насильством та торгівлею людьми з метою сексуальної експлуатації.

Нагадаємо, Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» набрав чинності 7 січня 2018 року. У ньому запроваджено комплексний підхід та визначено систему заходів щодо запобігання і протидії фізичному, психологічному та сексуальному насильству в сім’ї.

Якщо ви потребуєте консультації телефонуйте 116 123 (з мобільного) або 0 800 500 335 (зі стаціонарного) на Національну «гарячу» лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерно дискримінації. Лінія працює цілодобово. Дзвінки – безкоштовні та анонімні.

За додатковою інформацією також можна звертатися до Миргородського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: м.Миргород, вул.Гоголя, 120, к.12.

 

 

 

 

Наверх ↑