8 жовтня понад 200-ті призовників прибули до Полтавського обласного збірного пункту, для призову та відправки у війська

Версія для друкуВерсія для друку

8 жовтня понад 200-ті призовників прибули до Полтавського обласного збірного пункту, для призову та відправки у війська

 

Як уже повідомлялося відповідно до Указу Президента України №274/2018 та розпорядження Кабінету Міністрів України з 1 жовтня по 31 грудня 2018 року з 8 жовтня 2018 року розпочав свою роботу Полтавський обласний збірний пункт.

Із майже 14-ти тисяч громадян призовного віку (від 20 до 27 років), які підлягають виклику на призовні комісії на строкову службу з Полтавської області протягом жовтня - грудня буде призвано – 686 чол.

Враховуючи досить високі вимоги до стану здоров’я, морально-ділових якостей, фізичної підготовленості - не кожен юнак який бажає служити може бути придатним до військової служби. Присутні на обласному збірному пункті хлопці в основному бажають служити в елітних військових частинах Збройних Сил України, частинах спецпризначення Національної гвардії України і ці побажання по можливості враховуються.

На збірному пункті призовників, визнаних районними призовними комісіями придатними до військової служби, зустрічає адміністрація призначена з однієї з військових частин м. Полтави, хлопці проходять перший інструктаж, отримують перші настанови від старшини збірного пункту. Протягом декількох днів з призовники будуть оглянуті на контрольному медичному огляді обласною військово-лікарською комісією, з ними проведуть додатковий професійно-психологічний відбір. Після цього пройдуть індивідуальну бесіду та опитування представником військової частини до якої попередньо призначені. Після прийняття остаточного рішення вже військовослужбовці у складі команди та супроводі старшого офіцера вибувають до місця подальшої служби.

Урочисті проводи призовників з Полтавського обласного збірного пункту, на які запрошуються батьки, рідні та представники засобів масової інформації - будуть проведені 10 жовтня 2018 року о 12.00 год.

На обласному збірному пункті організовані відповідні заняття з вивчення тактико-технічних характеристик зброї, фізичної підготовки, статутів Збройних Сил України, командирського інформування, доводяться питання правового захисту тощо. На збірному пункті працюють представники одного з банків, які оформлюють карткові рахунки для зарахування на них  грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, у розмірі двох мінімальних заробітних плат - 3 тис. 200 грн., передбаченої постановою Кабінету Міністрів України №587 від 12.08.2015.

Протягом жовтня 2018 року понад 200  призовників будуть направлені до навчальних центрів Збройних Сил України та Національної гвардії України. Спочатку всі пройдуть курс початкової підготовки, приймуть військову присягу потім будуть оволодівати військові навики у військових частинах. Відповідно до Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28.08.2014 року “Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності”, уведеного в дію Указом Президента України від 24.09.2014 №744 жоден військовослужбовець строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції на територіях Донецької та Луганської областей не залучатиметься.

Термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, котрі мають вищу освіту та ступінь магістра, цей термін складає 12 місяців.

 

Довідково:

Військовий комісаріат нагадує, військовий обов’язок встановлюється з метою підготовки громадян України до захисту своєї держави, забезпечення особовим складом ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, посади в яких комплектуються військовослужбовцями. Складовою частиною військового обов’язку є строкова служба.

Термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, котрі мають вищу освіту та ступінь магістра, цей термін складає 12 місяців. Також згідно зі ст. 119 Трудового кодексу України, під час дії особливого періоду за військовослужбовцями, призваними на строкову військову службу, зберігається їхня середньомісячна заробітна плата, а також робоче місце на весь термін проходження служби.

Також військовий комісаріат нагадує, що якщо призовнику за будь-яких обставин не дійшла повістка і він не має права на відстрочку необхідно самостійно прибути до військового комісаріату за місцем перебування на військового обліку для проходження призовної комісії. Питання  призову, надання відстрочки приймається районною (міською) призовною комісією та регулюється Законом України "Про військовий обов’язок та військову службу".

 

Заступник військового комісара з

морально-психологічного забезпечення

підполковник   Е.М.БОРОДАЙ

Наверх ↑