Актуальні питання, що стосуються призначення субсидій

Версія для друкуВерсія для друку

Актуальні питання, що стосуються призначення субсидій

 

Рішенням Уряду, постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 року №247 «Про особливості надання житлових субсидій» на період дії карантину заборонено припинення надання житлових субсидії, крім обставин, що унеможливлюють надання субсидії, зокрема у разі зміни місця проживання одержувача або у разі смерті одинокої особи.

Збільшено на 50 відсотків соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі і підігріву води, на які розраховано субсидію на період дії карантину. При цьому розрахунок субсидій здійснюватиметься з урахуванням збільшених нормативів незалежно від кількості днів дії карантину на місяць.

Крім того, призначення житлових субсидій на наступний термін з 01 травня 2020 року всім сім’ям, які отримували субсидію в опалювальний період 2019/2020 року розрахунок субсидій буде проведено автоматично, без застосування норм пункту 78 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. №848. Це стосується і сімей, які отримують субсидію на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива

Також спрощено порядок надання субсидій для громадян, які були звільнені з роботи в період карантину відповідно до пункту 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України (зміни в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідація, реорганізація, банкрутство або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників) і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні.

Для таких громадян субсидію буде призначено на підставі заяв про призначення житлової субсидії та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку. При цьому для розрахунку житлової субсидії враховуватиметься розмір призначеної допомоги по безробіттю без врахування отриманої заробітної плати.

Також слід зазначити, що базова норма плати за послуги - 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу домогосподарства (Рг = 15) для розрахунку розміру субсидії, визначена постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. N 1156 «Про новий розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива у разі надання житлової субсидії» залишається у розмірі 15 до першого числа, наступного за місяцем, у якому відмінено карантин.

 

Управління соціального захисту населення

Миргородської райдержадміністрації

Наверх ↑