Апаратна нарада

Версія для друкуВерсія для друку

Апаратна нарада

 

5 листопада в залі засідань відбулася нарада у виконувача обов'язків голови райдержадміністрації Віктора Фесенка, за участі голови районної ради Леоніда Яринича.

На порядку денному розглядалися питання:

1. Про підготовку відділень стаціонарного догляду смт Комишня та с.Петрівці до осінньо – зимового періоду 2019 - 2020 років.

2. Про стан ранньої діагностики візуальних форм онкологічних захворювань станом на 01.10.2019 р. та заходи щодо покращення виявлення захворювання на ранніх стадіях.

3. Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події та ситуації, які виникли на території району.

В ході роботи дано доручення, зокрема, по першому питанню –  створити запас лікарських, дезінфікуючих засобів, виробів медичного призначення на випадок ускладнення епідеміологічної ситуації по захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції; по другому: забезпечити проведення роз’яснювально- профілактичної роботи серед населення щодо профілактики та раннього виявлення онкологічної патології; вивчити питання та надати пропозиції щодо можливості створення мамологічного кабінету та оснащення його цифровим мамографом для безкоштовного огляду жінок з метою виявлення захворювань молочних залоз на ранніх стадіях; вивчити питання та надати пропозиції щодо можливості придбання ректосигмоскопа для виявлення онкологічного захворювання прямої кишки на ранніх стадіях та забезпечити проведення 100 % профілактичних оглядів організованого, неорганізованого, декретованих груп населення та направлення всіх хворих з підозрою на онкологічну патологію в онкологічний кабінет на огляд для подальшого дообстеження та лікування таких хворих.

Також виконувачем обов'язків голови райдержадміністрації Віктором Фесенком було піднято питання про стан щодо захворюваності на дифтерію на території Миргородського району.

Директор КНП "Миргородська ЦРЛ" Ярослав Будний, повідомив, що на території району випадків захворюваності на дифтерію не зафіксовано. Проте, всіх, хто не має відповідного щеплення, закликав обов'язково його зробити.  Вакцина від дифтерії є в достатній кількості; за направленням для проведення вакцинації необхідно звертатися до свого сімейного лікаря.

Наверх ↑