Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин

 

1 жовтня у м. Полтаві на нараді у голови облдержадміністрації В.Головка за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 7 місяців 2018 року», «Про організацію роботи щодо проведення перерахунку розмірів житлових субсидій із початком опалювального періоду 2018/19 року», «Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації та небезпечні події, які виникли на території області». Поінформовано, що Полтавська область активно втілює реформи, ініційовані Урядом України.Одна з найголовніших - реформа децентралізації. Вже створено 46 ОТГ, які об’єднали майже 29% від всієї площі області. Так, 39 ОТГ, які перебувають на прямих міжбюджетних відносинах, за 7 місяців акумулювали до своїх бюджетів 1,3 млрд грн. Також наголошено, що м. Полтава посідає провідне місце в Україні за показниками соціально-економічного розвитку. За підсумками розгляду дано відповідні доручення. У роботі наради взяв участь голова обласної ради О.Біленький.

 

* * *

1 жовтня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та теплопостачальних організацій провів нараду щодо підготовки до опалювального періоду 2018/2019 року Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру.

 

* * *

2 жовтня у м. Полтаві голова облдержадміністрації В.Головко  та заступник голови облдержадміністрації О.Пругло взяли участь у селекторній нараді з питань виконання завдань, передбачених заходами розвитку системи охорони здоров'я у сільській місцевості, яку у відео режимі провів Віце-прем’єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Зубко.

 

* * *

2 жовтня у м. Полтаві голова облдержадміністрації В.Головко за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого провів засідання Координаційної ради при голові облдержадміністрації з питань розвитку фермерства на Полтавщині. Обговорено питання «Про стан реалізації в області державних та регіональних програм, які передбачають фінансову підтримку фермерських господарств», «Про суттєві зміни в земельному законодавстві з використання земель сільськогосподарського призначення», «Про проблемні питання, які виникають у фермерів області». Наголошено на надзвичайно важливій ролі ФГ у розвитку АПК регіону, необхідності координації дій щодо посилення взаємовигідної співпраці між сільгоспвиробниками та державою.

 

* * *

2 жовтня у м. Полтаві перший заступник голови обласної ради Є.Холод спільно з першим заступником голови облдержадміністрації А.Пісоцьким за участю голови постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування І.Горжія, директора Департаменту фінансів облдержадміністрації П.Кропивки, директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації І.Піддубного, заступника начальника управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДФС у Полтавській області Ю.Авдєєнка провів нараду з питання надходження у 2018 році коштів екологічного податку до місцевих бюджетів. Констатовано цьогорічну позитивну  динаміку нарахувань підприємствам області екологічного податку.

 

* * *

3 жовтня у м.Полтаві за участю в.о. голови облдержадміністрації, першого заступника голови облдержадміністрації А.Пісоцького, голови Полтавської райдержадміністравції І.Карімова, представників ОТГ відбулася нарада з питань формування та діяльності ОТГ у Полтавському районі.

 

* * *

3 жовтня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у селекторній нараді з питань підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2018/19 року, яку у відео режимі провів Віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г. Зубко.

 

* * *

3 жовтня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів обласну селекторну нараду з головами районних та міських призовних комісій регіону. Актуалізовано основні завдання щодо проведення цьогорічного осіннього призову до лав ЗСУ. Дано відповідні доручення.

 

* * *

3 жовтня у Полтавському академічному обласному театрі ляльок  за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла, заступника голови обласної ради А.Ханка  відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти. У рамках заходу проведено церемонію нагородження лауреатів премії Полтавської обласної ради імені А.С. Макаренка.

 

* * *

3 жовтня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання Координаційної ради при облдержадміністрації з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу та боротьби з наркоманією. За підсумками роботи дано відповідні доручення.   

 

* * *

3 жовтня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого відбулася пряма постійно діюча телефонна лінія. Звернення 3 мешканців краю стосувалися сфери землекористування та підтримки розвитку спорту в області.

 

* * *

3 жовтня у Кобеляцькій ЦРЛ за участю голови обласної ради О.Біленького, голови Кобеляцької РДА Т.Шевченко, голови районної ради В.Кішінського, депутатів обласної та районної рад, медперсоналу, громадськості відбулося відкриття відремонтованого дитячого відділення.

 

* * *

4 жовтня у м.Полтаві за участю першого заступника голови обласної ради Є.Холода, заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, інформаційної сфери, зв’язків з громадськістю та дотримання прав учасників АТО. Розглянуто питання «Про погодження проекту рішення обласної ради сьомого скликання «Про внесення змін та доповнень до Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016 - 2020 роки», «Про забезпечення інформування з актуальних питань політичного та соціально-економічного життя області», «Про стан книговидавничої справи на Полтавщині та вдосконалення взаємодії і координації діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування з видавництвами області щодо продукування та популяризації вітчизняної книги» та інші.

 

* * *

5 жовтня перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький у ході робочої поїздки до Лубенського району зустрівся з його керівниками та участь в районних урочистостях з нагоди Дня працівників освіти.

 

* * *

5 жовтня заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий у ході робочої  поїздки до Хорольського та Решетилівського районів вивчив стан проведення районними робочими групами аудиту земель сільськогосподарського призначення.

 

* * *

5 жовтня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

5 жовтня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла відбулися урочистості з нагоди 50-річчя утворення обласного підприємства «Полтаватеплоенерго». 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑