Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин

 

14 жовтня у м.Полтаві за участю голови облдержадміністрації В.Головка, депутатів обласної ради, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти, депутатів Полтавської міської ради, військослужбовців, працівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадськості, засобів масової інформації, місцевих мешканців з нагоди Дня захисника України, Дня Українського козацтва, чергової річниці створення УПА і свята Покрови Пресвятої Богородиці відбулися тематичні урочистості.Військові ЗСУ, нацгвардійці, поліцейські, рятувальники, курсанти маршем пройшли Театральною площею міста. Курсанти Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою склали клятву ліцеїста. Усі присутні на урочистостях переглянули пряме включення виступу Президента України Петра Порошенка із Софіївської площі в м.Києві. Хвилиною мовчання по всій Україні вшанували пам’ять полеглих захисників. Почесні грамоти Полтавської облдержадміністрації, Полтавської обласної ради, сертифікати на отримання оргтехніки для військових частин вручив захисникам голова облдержадміністрації В.Головко.

 

16 жовтня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий за участю представників Головного територіального управління юстиції в Полтавській області провів засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів. За результатами роботи дано відповідні доручення.

 

16 жовтня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя відбулася обласна науково-практична конференція «80 років у колі друзів», присвячена 80-й річниці Полтавської обласної бібліотеки для дітей імені Панаса Мирного.

 

17 жовтня у м.Полтаві за участю голови облдержадміністрації В.Головка, голови обласної ради О.Біленького відбулося засідання постійної комісії Полтавської обласної ради з питань бюджету та управління майном. Розглянуто питання «Про звернення Державної служби геології та надр України щодо погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) нафти, газу природного, конденсату Дубрівсько-Радченківської площі на території Миргородського та Великобагачанського районів Полтавської області», низку звернень Державної служби геології та надр України щодо погодження надання без проведення аукціону спеціального дозволу на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) газу природного, конденсату, супутніх корисних компонентів на території області та інші.

 

17 жовтня у ході робочої поїздки до Котелевського району заступник голови облдержадміністрації О.Пругло за участю представників відділу  з питань запобігання та протидії корупції, взаємодії з  правоохоронними органами  та оборонної  роботи апарату облдержадміністрації провів виїзне засідання обласної призовної комісії.

 

17 жовтня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло за участю представників Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації провів засідання Спостережної ради з питань підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. За результатами роботи дано відповідні доручення.

 

18 жовтня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, фахівців архівної справи, науковців, представників громадськості та ЗМІ відбулися урочистості з нагоди 100-ї річниці створення Державного архіву Полтавської області.

 

18 жовтня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла, представників галузі, громадськості, засобів масової інформації відбулися урочистості з нагоди професійного свята - Дня працівників харчової промисловості. Кращих фахівців галузі нагороджено відзнаками обласної влади.

 

18 жовтня на Полтавщині у селищі Шишаки відбулося виїзне спільне засідання постійних комісій обласної ради: з питань аграрної політики та земельних відносин; з питань екології та раціонального природокористування. Розглянуто питання «Про пропозицію депутата обласної ради Ярошенка В.М. щодо заснування премії ім.Олени Байрак за кошти фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області», «Про розчистку ставка у музеї-заповіднику М.В.Гоголя», «Про звернення голови Шишацької районної ради щодо фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області робіт з розчищення річки Псел від сухостійних дерев в районі Шишацької ГЕС на території Шишацької селищної ради» та інші.

 

19 жовтня у приміщенні адміністративної будівлі Шишацької районної ради відбулось пленарне засідання двадцять другої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання. Народні обранці розглянули 64 основних та 44 додаткових питань, а також ряд заяв та звернень.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑