Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин

 

10 грудня у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації В.Головка, голови обласної ради О.Біленького, заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, секретаря Полтавської міської ради О.Шамоти відбулася урочиста зустріч з активом громадських організацій чорнобильців до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. В.Головко вручив відзнаки Полтавської облдержадміністрації представникам громадських організацій чорнобильців.

 

* * *

11 грудня у м. Полтаві перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький провів робочу зустріч з делегацією Посольства Держави Ізраїль: Другим секретарем Посольства, головою Представництва «Натів» у м.Харкові Марком Гольдманом та директором Ізраїльського культурного центру у Харкові Юнною Гольдман. Обговорено різнопланові аспекти розвитку взаємовигідного співробітництва сторін, зокрема, щодо налагодження дієвої співпраці з національними меншинами в регіоні, розвитку туристичного потенціалу області тощо.

* * *

11 грудня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у нараді щодо планів реформи на 2019 рік за підтримки Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

 

* * *

11 грудня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий провів засідання оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів під час якого звітували керівники Чутівського, Кременчуцького та Миргородського районів. Проаналізовано аудит земель сільськогосподарського призначення вказаних районів, зокрема,  ефективність використання земельних угідь, дотримання чинного земельного законодавства, дано відповідні доручення.

 

* * *

12 грудня у м. Лубни за участю голови облдержадміністрації В.Головка,  народних депутатів України К.Іщейкіна (фракція ПП «БПП «Солідарність»), А.Реки (фракція ПП «Народний фронт»), начальника Головного сервісного центра МВС України В.Крикливого, керівників міста та району урочисто відкрито регіональний сервісний центр МВС. У регіональному сервісному центрі МВС у м. Лубнах відтепер можливо зареєструвати чи перереєструвати транспортні засоби, отримати чи замінити водійське посвідчення, скласти іспит для отримання водійського посвідчення, отримати дозвіл на перевезення небезпечних вантажів чи довідку про несудимість.

* * *

12 грудня голова облдержадміністрації В.Головко та голова обласної ради О.Біленький спільно із заступниками та керівниками департаментів облдержадміністрації обговорили з представниками фракцій ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» питання прийняття бюджету області на 2019 рік, зокрема, основні показники бюджету на 2019 рік та найактуальніші проекти щодо розвитку області.

* * *

12 грудня у м. Полтаві перший заступник голови облдержадміністрації А.Пісоцький спільно з директором Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації І.Іщенко провів робочу зустріч з тимчасово повіреним у справах Посольства Аргентинської Республіки в Україні країні Аріелем Максом Санчесом Ромеро. Обговорено різнопланові аспекти потенційного співробітництва сторін у гуманітарний та соціально-економічній сферах.

* * *

12 грудня  у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у роботі засідання регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

* * *

13 грудня голова облдержадміністрації В.Головко спільно із своїми заступниками та керівниками департаментів облдержадміністрації зустрівся з представниками фракції Радикальної партії Олега Ляшка в Полтавській обласній раді. Обговорено питання прийняття бюджету області на 2019 рік, зокрема, його основні показники та найактуальніші проекти щодо розвитку області. У зустрічі взяв участь народний депутат України І.Мосійчук (фракція Радикальної партії Олега Ляшка).

 

* * *

13 грудня у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка за участю першого заступника голови облдержадміністрації А.Пісоцького, студентів, викладачів та науковців навчального закладу відбулася панельна дискусія «Економічний розвиток області в контексті процесів децентралізації», де обговорено досягнення регіону і результат впровадження реформи децентралізації та презентовано Перспективний план розвитку області.

 

* * *

13 грудня  у м. Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого, заступника голови обласної ради А.Ханка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. Розглянуто питання «Про погодження пооб’єктного переліку робіт з охорони земель, витрати по яких пропонується компенсувати за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва», «Про лист головам районних рад та головам об’єднаних територіальних громад Полтавської області щодо використання коштів місцевих бюджетів, що надходять в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва», «Про внесення змін до Схеми планування території Полтавської області» та ряд інших.

 

* * *

13 грудня  у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб провів нараду щодо запровадження в області механізмів підтримки учасників АТО. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

14 грудня у м. Полтаві з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого, представників громадських організацій чорнобильців відбулося покладання квітів до пам’ятного знака жертвам аварії на Чорнобильській АЕС.

 

* * *

14 грудня  у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑