Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин

 

12 серпня у м. Полтаві на нараді у т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про формування базового та субрегіонального рівнів адміністративно-територіального устрою Полтавського регіону», «Про стан підготовки закладів освіти до нового 2019/20 навчального року». За підсумками розгляду дано відповідні доручення.

 

* * *

12 серпня у м. Полтаві за участю т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругла відбулося засідання комісії у справах альтернативної (невійськової) служби Полтавської обласної державної адміністрації. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

* * *

12 серпня у м. Полтаві за участю виконавчого директора Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування В.Микійчука, начальника відділу взаємодії з місцевими органами влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Л.Попової, головного юрисконсульта УАРОР О.Тимощука, керівників органів місцевого самоврядування, депутатів обласної ради, представників громадських організацій, журналістів відбулося засідання круглого столу «Перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Полтавщини». Учасники заходу висловили своє бачення та пропозиції відносно нового адміністративно-територіального поділу Полтавщини, які мають бути враховані в остаточному варіанті. Всіх об’єднала підтримка головного принципу - новий устрій повинен забезпечити максимально доступні та якісні сервіси і послуги для мешканців краю, незалежно від місця проживання.

 

* * *

12 серпня у селищі Нові Санжари за участю директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації В.Лисака, головних лікарів Кременчуцької, Решетилівської, Полтавської та Чутівської ЦРЛ обговорено досвід роботи медзакладів за новим принципом фінансування у рамках пілотного проекту, який 1 квітня стартував у Полтавській області. Він передбачає нові механізми медичних гарантій для вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги. Констатовано, що 56 лікарень області вже понад три місяці фінансуються за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», заклади-учасники пілоту (вторинна ланка медицини) отримали від НСЗУ 423 млн. грн. Масових скорочень, попри реорганізації та зменшення кількості відділень і ліжккомісць, не відбулося, проте багатьом медикам для збереження місця роботи довелося перекваліфікуватися. Довідково: Полтавщина - єдиний регіон, який бере участь у пілотному проекті, а з наступного року ІІ етап медичної реформи розпочнеться по всій країні. 

 

* * *

13 серпня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної координаційної ради з контролю за виконанням заходів з підготовки народного господарства області до роботи в осінньо-зимовий період 2019/20 року. Заслухано звіти уповноважених представників Полтавського, Решетилівського і Карлівського районів про проведену роботу. Обговорено проблемні питання, що гальмують забезпечення стовідсоткової готовності до зими у вказаних районах, та механізми їх вирішення.  За підсумками роботи дано відповідні доручення та рекомендації.

 

* * *

13 серпня у м. Полтаві т. в. о. голови облдержадміністрації О.Пругло провів засідання обласної комісії з питань надання  матеріальної допомоги населенню області з обласного бюджету. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

13 серпня у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь провів нараду з питань підготовки та відзначення Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України. Обговорено організаційні аспекти заходів, що відбудуться в обласному центрі, зокрема, підняття Державного Прапора України, покладання квітів до пам’ятників загиблим українським козакам, гетьману Івану Мазепі та Тарасу Шевченку, а також полеглим воїнам АТО. На Алеї Героїв відбудеться поминальна панахида. Також обласний центр та райони долучаться до всеукраїнських заходів, зокрема, буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання,  на честь героїв Небесної Сотні прозвучать сто ударів дзвону. Також в області пройдуть тематичні спортивні заходи, круглі столи, фотовиставки, експозиції в школах і закладах оздоровлення та відпочинку. За підсумками роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

14 серпня у м. Полтаві директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації І.Іщенко провела засідання робочої групи з розробки Стратегії регіонального розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки.

 

* * *

14 серпня у рамках роботи Полтавського туристичного форуму за участю директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації В.Вождаєнко, знаних фахівців у галузі туристичної сфери України  відбулася панельна дискусія «Створюйте, просувайте креативно». Обговорено питання «Полтавщина туристична. Стан галузі, проблеми, досягнення та спільні проекти розвитку», «Гастротуризм, як компонент туристичної галузі. Ситуація в Україні та світові тенденції», «Туристична айдентика, як інструмент просування туристичного бренду» та інші.

 

* * *

14 серпня у другій половині дня в рамках роботи Полтавського туристичного форуму відбулася фасилітована сесія «Синерггія в туризмі», де виступила голова робочої групи з розвитку сільських територій АЦ АСУ  Ю.Алєксєєва з аналізом розбудови та механізмів функціонування туристичних кластерів в Україні та світі. Завершився форум  панельною дискусією «Як зробити задоволеним свого гостя». Модератором був президент туристичного кластеру «Західна Черкащина», радник ЄБРР з питань туризму О.Файнін.

 

* * *

14 серпня у м. Полтаві представники міської влади привітали довгожителя І.Коваленко із 100-им ювілеєм, вручили почесну грамоту виконавчого комітету Полтавської міської ради з нагрудним знаком та 2 тис. грн. у рамках реалізації програми соціального захисту населення «Турбота».

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

 

Наверх ↑