Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка обласних новин

 

28 жовтня у м. Полтаві за участю голови обласної ради О.Біленького, заступника голови обласної ради А.Ханка, директора Департаменту фінансів облдержадміністрації П.Кропивки, депутатів обласної ради, сільських та селищних голів, представників ОТГ, громадськості, ЗМІ відбулося засідання ради обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області. У ході засідання розглянуто та обговорено 55 проектів, поданих на конкурс у 2019 році з 19 районів, 23 об’єднаних територіальних громад, 3 міст обласного значення. Переможцями визначено 49 проектів, які будуть реалізовані у наступному фінансовому році на умовах фінансування з обласного бюджету (до 50% очікуваної вартості проекту), а також співфінансування з місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

 

* * *

28 жовтня у м. Полтаві за участю директора Державного архіву Полтавської області В.Гудим, представників структурних підрозділів облдержадміністрації, громадськості, студентів вищих навчальних закладів, ЗМІ відбулося відкриття документальної виставки до 75-ї річниці вигнання нацистських окупантів із України.

 

* * *

28 жовтня у м. Полтаві за участю директора Департаменту  економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій  облдержадміністрації І.Іщенко, представників малого та середнього бізнесу, студентів вищих навчальних закладів відбувся навчальний семінар на тему: «Від підприємця до підприємства».

 

* * *

29 жовтня у м. Маріуполь т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругло взяв участь у Першому інвестиційному форумі «RE: THINK. Invest in Ukraine».

* * *

29 жовтня у м. Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, директора Департаменту інформаційної діяльності  та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко відбулося засідання журі щорічного конкурсу «Краща книга Полтавщини». З 52 конкурсних пропозицій визначено переможців у 7 номінаціях, нагородження переможців заплановано на 7 листопада 2019 року.

 

* * *

29 жовтня у м. Полтаві за участю директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій  облдержадміністрації І.Іщенко відбулося засідання членів робочої групи, представників науки, бізнесу та громадськості з розробки стратегії розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

30 жовтня у м. Полтаві за участю т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругла, директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Л.Корнієнко, працівників соціальних служб та установ відбулося засідання колегії Департаменту соціального  захисту населення облдержадміністрації. Кращим працівникам соціальної сфери з нагоди Дня соціального працівника України вручено відзнаки обласної влади. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

30 жовтня у м. Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації В.Вождаєнко, директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко, працівників закладів культури краю, громадськості, ЗМІ відбулося засідання колегії Департаменту культури і туризму облдержадміністрації. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

31 жовтня у м. Полтаві за участю т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругла відбулося засідання регіональної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та інших категорій громадян. Розглянуто питання «Про розгляд подань райдержадміністрацій, міськвиконкомів, виконавчих комітетів районних у містах рад щодо встановлення статусу та видачі посвідчень громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим категоріям громадян», «Про розгляд питання видачі посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС категорії 1 серії А» та інші. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

31 жовтня у м. Полтаві за участю т.в.о. голови облдержадміністрації О.Пругла, голів районних державних адміністрації, голів районних рад, об’єднаних територіальних громад, керівників органів управління освітою, осіб, відповідальних за організацію харчування в закладах, у яких харчуються діти відбувся навчальний онлайн семінар-нарада з питань безпечності харчування в закладах освіти Полтавської області. Обговорено питання «Типові порушення, що можуть виникати при проведенні процедур закупівель, а також шляхи їх уникнення», «Впровадження у закладах освіти постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР)» та інші.

 

* * *

31 жовтня у м. Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації В.Вождаєнко відбулася нарада щодо збереження пам’яток національного значення на території с. Березова Рудка Пирятинського району та с. Хомутець Миргородського району. За результатами роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

31 жовтня у м. Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації В.Вождаєнко, громадськості, ЗМІ з нагоди 170-ї річниці з дня народження Олени Пчілки відбулася презентація  документального фільму І.Дідик та Д.Старікова «Берегиня Драгоманівського роду». Над створенням стрічки працювала команда місцевих журналістів.

 

 

* * *

1 листопада у м. Полтаві заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь взяв участь у селекторній нараді з представниками обласних державних адміністрацій щодо надання послуг закладами секторальної мережі, яку у відео режимі провели фахівці Міністерства соціальної політики України. Повідомлено, що на Полтавщині функціонують п’ять центрів дитячої реабілітації, територіальні центри соціального обслуговування, центри надання соціальних послуг у містах та ОТГ, управління соцзахисту та служби у справах дітей. На селекторі працівники облдержадміністрацій поставили питання, що стосувалися надання послуг секторальної мережі, створення нових центрів надання соціальних послуг у зв’язку з адміністративно-територіальною реформою.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑