Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин

 

11 листопада у м. Полтаві на нараді у тимчасово виконувача обов’язки голови облдержадміністрації О.Пругла за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про хід реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 27.02.2019 № 131 «Деякі питання здійснення пілотного проекту з реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги в Полтавській області», «Про заходи, здійснені щодо легалізації трудових відносин у роботодавців на території області». За результатами роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

11 листопада у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка, директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.Харченко, начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації О.Буцького, депутатів обласної ради, голови Громадської ради при облдержадміністрації В.Голуба, ЗМІ відбувся щорічний конкурс студентських наукових робіт «Від студентського самоврядування – до самоврядування громад».

 

 

* * *

12 листопада у м. Полтаві за участю Першого заступника Керівника Офісу Президента України С.Трофімова, народного депутата України М.Березіна (ПП «Слуга народу»), керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, силових структур області, депутатів обласної ради, керівників органів місцевого самоврядування, голів районних державних адміністрацій, голів об’єднаних територіальних громад, громадськості, ЗМІ відбулося представлення голови Полтавської обласної державної адміністрації О.Синєгубова. С.Трофімов визначив 3 ключові вимоги для розвитку області, зокрема, нульова толерантність до корупції — використання бюджетних коштів тільки цільовим образом, закінчення реформи децентралізації і передача на місця повноважень та ресурсів для громад, залучення інвестицій в регіон. Присутнім у залі надали можливість поставити запитання новопризначеному голові облдержадміністрації. Виступили громадські активісти С.Лещенко (ГО «Майдан Полтавщини»), О.Чаус, Л.Кучеренко, депутат обласної ради В.Капленко, окремі представники інститутів громадянського суспільства краю.

 

 

* * *

13 листопада у м. Полтаві голова облдержадміністрації О.Синєгубов провів зустріч з представниками громадських об’єднань області, територіальних громад, ЗМІ, громадськими активістами, де обговорено актуальні питання розвитку області, що потребують, на думку громадськості, негайного вирішення. Порушені питання прийнято до розгляду. Також О.Синєгубов провів особистий прийом громадян, які порушували питання особистого характеру.

 

* * *

13 листопада у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації Р.Товстого, представників Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, кращих фахівців галузі відбулися урочисті заходи з нагоди Дня працівників сільського господарства України. Кращих аграріїв нагороджено місцевими відзнаками.

 

* * *

13 листопада у м. Полтаві з нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку України за участю заступника голови обласної ради А.Ханка, директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко, представників медіапростору області, громадськості, ЗМІ відбувся «круглий стіл» на тему: «Перспективи розвитку регіонального телерадіомовлення в Полтавській області», де актуалізовано питання захисту прав журналістів та свободи слова, розвитку інформаційного суспільства, забезпечення належної комунікації між органами влади та засобами масової інформації, обговорено проблеми донесення контенту до глядачів і слухачів області. Кращим фахівцям галузі вручено відзнаки обласної влади.

 

* * *

13 листопада у м.Полтаві за участю керівника Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Є.Жукова відбулося урочистосте вручення укомплектованих службових автомобілів SKODA Rapid підпорядкованим підрозділам Сумської, Харківської, Дніпропетровської, Луганської і Полтавської областей, а також Кривого Рогу, Кременчука, Краматорська та Слов'янська. 41 патрульного поліцейського за відмінну службу і високий професіоналізм відзначено подяками і цінними подарунками. Полтава отримала 6 авто, Кременчук – 4.

 

* * *

14 листопада у м. Полтаві з ініціативи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації за участю представників активних громадських організацій, депутатів місцевих рад, державних службовців, фахівців органів місцевого самоврядування з Полтавського, Решетилівського, Козельщинського, Новосанжарського,  Карлівського,  Чутівського районів відбувся кущовий семінар за темою: «Інструменти й механізми участі громадськості у процесах формування та реалізації державної політики та вирішення питань місцевого значення», де обговорено питання співробітництва держадміністрацій та громадських організацій у сфері надання суспільних послуг, використання та розвитку соціального капіталу та громадського лобіювання, практичне застосування інструментів демократії участі, формулювання стратегічних й операційних цілей розвитку громад.

 

* * *

15 листопада у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла, представників Департаменту соціального захисту населення  облдержадміністрації  відбулося засідання ради з питань соціального захисту бездомних осіб. Наголошено, що актуальним питанням залишається  створення закладу для тимчасового перебування бездомних осіб у м.Кременчук. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

 

 

* * *

15 листопада у м. Полтаві за участю заступника голови обласної ради А.Ханка, директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко відбулося засідання конкурсної комісії для розгляду конкурсних пропозицій програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році. Члени конкурсної комісії ознайомилися з результатами підрахунку сумарної кількості балів, які набрали конкурсні проекти – учасники. За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑