Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин

 

25 листопада у м. Полтаві на нараді у голови облдержадміністрації О.Синєгубова за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації розглянуто питання «Про стан реалізації Програми сприяння залученню інвестицій, розвитку економічного співробітництва та формування позитивного іміджу області у 2019 році», «Про стан дотримання юридичними та фізичними особами земельного законодавства, використання та охорони земель усіх категорій і форм власності, родючості ґрунтів на території області за 9 місяців 2019 року». О.Синєгубов акцентував увагу присутніх на з’ясуванні причин, що перешкоджають потенційним інвесторам вкладати кошти в полтавські компанії та проекти, доручив знайти методи вирішення проблемних питань відповідною системною роботою.

 

* * *

26 листопада у м. Полтаві голова облдержадміністрації О.Синєгубов та директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації  І.Іщенко зустрілися з Президентом Торгово-промислової палати Італія-Україна Ріккардо Ферретті та Віце-президентом Торгово-промислової палати Італія-Україна Н.Кашницькою. Керівник області актуалізував пріоритетні напрямки розвитку регіону та наголосив, що співпраця у сфері енергетики, індустрії та агропромислового розвитку може бути вигідною для обох сторін. Учасники зустрічі домовилися підписати меморандум про співпрацю між Полтавщиною та Італією у сфері зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва.

 

* * *

26 листопада голова облдержадміністрації О.Синєгубов взяв участь у селекторній нараді під головуванням Прем‘єр-міністра України О.Гончарука з питання запровадження медичної реформи та охоплення профілактичними щепленнями.

* * *

26 листопада у м. Полтаві голова облдержадміністрації О.Синєгубов за участю т.в.о. начальника Служби автодоріг Полтавської області А.Мягкохліба, представника фірми «ONUR» Бекір Кая, керівників профільних департаментів облдержадміністрації та представників громадськості провів перше засідання робочої групи щодо реалізації в області проєкту капремонту автодороги М-03 Київ-Харків-Довжанський в межах Полтавської області. О.Синєгубов наголосив, що будівництво автошляху на контролі у Президента України та неухильності дотримання строків будівництва, яке здійснюватиметься в межах Полтавського, Чутівського, Великобагачанського, Решетилівського районів та обласного центру за кошти міжнародних державних установ. Серед обговорених проблемних питань: недостатня потужність кар’єрів для будівництва та відсутність у районах місць забору підсипного ґрунту для облаштування земельного полотна автодороги. За підсумками засідання вирішено продовжити роботу окремими фокус-групами в районах та обговорити проблемні питання з місцевим керівництвом.

 

* * *

27 листопада на сайті Полтавської облдержадміністрації оприлюднено заяву голови облдержадміністрації О.Синєгубова «Бюджетну культуру маємо підняти на інший рівень». Констатовано, що облдержадміністрацією забезпечено вчасне формування та подання на розгляд депутатів обласного бюджету на 2020 рік. З метою впровадження нових стандартів відповідальності регіональної влади та прозорості процедури розгляду та прийняття головного фінансового кошторису області запропоновано відповідний порядок ретельного опрацювання основних параметрів бюджету Полтавської області на 2020-й рік з хронологічною послідовністю роботи профільних комісій. Також запропоновано голові обласної ради чергову сесію обласної ради провести  20 грудня 2019 року, «адже немає жодних підстав для відкладання розгляду бюджету на більш віддалений термін».

 

* * *

27 листопада голова облдержадміністрації О.Синєгубов взяв участь у роботі засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм (проєктів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. О.Синєгубов констатував, що у 2019 році обсяг фінансування з ДФРР для Полтавської області склав 190,7 млн. грн. (165,8 млн. грн. - кошти регіонального фонду й 24,9 млн. грн. - кошти спецфонду) та наголосив, що всі кошти до кінця року потрібно освоїти (нині використано 54 млн. 581 тис. грн.), а будівництво завершити вчасно. Це стосується як кардіодиспансеру, так і ЦНАПу. О.Синєгубов наголосив, що всі кошти ДФРР, виділені на проєкти, мають бути 100% використані до кінця року. Також члени комісії розглянули питання визначення перехідних проєктів, які не завершені в 2019 році та потребують фінансування за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2020 році.

 

* * *

27 листопада у м. Полтаві директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Л.Корнієнко провела засідання обласної робочої координаційної групи з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати та дотримання державних соціальних гарантій у сфері оплати праці на підприємствах, установах та організаціях. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

27 листопада у м. Полтаві відбулося розширене онлайн-засідання обласного комітету доступності з питання реалізації зобов'язань України та доручень Уряду України за Конвенцією ООН про права осіб з інвалідністю щодо забезпечення безбар'єрності громадського простору Полтавської області.

* * *

28 листопада у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла відбулися заходи з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю та передача в експлуатацію «соціального таксі».

 

* * *

28 листопада у Полтавському обласному музично-драматичному театрі імені М. В. Гоголя за участю предстоятеля Православної церкви України Митрополита Епіфанія відбулася урочиста академія й церемонія нагородження цьогорічних лауреатів єпархіальної премії імені преподобного Паїсія Величковського. Також митрополит Епіфаній, архієпископ Полтавський та Кременчуцький ПЦУ Федір, голова обласної ради О.Біленький взяли участь у церемонії спецпогашення поштової марки з зображенням Свято-Успенського кафедрального собору. Нагородження лауреатів премії імені преподобного Паїсія Величковського відбулося у номінаціях «Література», «Мистецтво», «Наука» та «Духовне відродження». Вперше Єпархіальну премію імені Паїсія Величковського присвоїли посмертно за благодійну діяльність – політику,  колишньому Міністру аграрної політики та продовольства України Т.Кутовому, який загинув в авіакатастрофі  на Полтавщині 21 жовтня ц. р. Завершилися урочистості святковим концертом студентів та викладачів Полтавського коледжу мистецтв ім. М. В. Лисенка.

 

* * *

29 листопада у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова відбулося засідання 28-ї позачергової сесії Полтавської обласної ради. Депутатами підтримано рішення «Про Звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, народних депутатів України від Полтавської області з приводу майбутнього продажу земель сільськогосподарського призначення», де наголошено на необхідності продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні. Також додатково було внесено на розгляд та підтримано аналогічне звернення щодо недопущення закриття сільських освітніх закладів в області.

 

 

* * *

29 листопада у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації О.Синєгубова, керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації, голів ОТГ, громадськості, ЗМІ відбувся «круглий стіл» з органами місцевого самоврядування області на тему: «Кращі практики місцевого економічного розвитку та міжнародного співробітництва». О.Синєгубов наголосив, що «реформа децентралізації триває вже не один рік. Прийшов час її завершувати та підбити підсумки. Хочемо почути не лише про позитивний розвиток громад, а й про проблеми, які нам необхідно вирішити найближчим часом».

 

* * *

29 листопада у м. Полтаві за дорученням голови облдержадміністрації О.Синєгубова заступник голови облдержадміністрації О.Пругло у дистанційному режимі взяв участь у роботі засідання Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, де розглянуто питання про схвалення проєкту постанови НКРЕКП «Про схвалення Плану розвитку системи розподілу АТ  «Полтаваобленерго» на 2020 - 2024 роки».

 

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑