Інформує Фонд соціального захисту інвалідів

Версія для друкуВерсія для друку

Інформує Фонд соціального захисту інвалідів

 

З метою здійснення належного державного нагляду (контролю) за додержанням суб’єктами господарювання законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю, відповідно до вимог ст. 19 і 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» , 05.06.2019р. уряд прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2007 року №70», якою затверджено оновлений «Порядок проведення перевірки підприємств, установ, організацій та фізичних осіб, що використовують найману працю».

Відповідно до зазначеного вище Порядку, планові та позапланові перевірки проводяться Держпраці та її територіальними органами за місцем провадження господарської діяльності суб’єкта господарювання або його відокремлених підрозділів, або у приміщенні Держпраці чи її територіального органу у випадках, передбачених законом.

Предметом проведення перевірки є:

- реєстрація суб’єктів господарювання у відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів;

- подання суб’єктами господарювання до відділень Фонду звіту про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю;

- виконання суб’єктами господарювання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Перед початком проведення планової або позапланової перевірки уповноважені посадові особи Держпраці отримують від відділення Фонду інформацію про реєстрацію суб’єкта господарювання та показники звітності про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю.

Звертаємо увагу, що позапланові перевірки проводяться незалежно від кількості раніше проведених перевірок за інформацією відділення Фонду щодо неподання суб’єктом господарювання звітів про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю за два звітні періоди підряд без поважних причин або без надання письмових пояснень про причини, що перешкоджали поданню таких документів, або невиправлення помилки у звіті про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю у строк до п’яти робочих днів з дня отримання повідомлення Фонду.

У 2019 році Полтавським обласним відділення Фонду соціального захисту інвалідів встановлено, що майже 25% звітів, отриманих від роботодавців області,  заповнено з помилками.

З метою недопущення помилок при заповненні Звіту про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю радимо користуватися Інструкцією щодо заповнення форми звітності №10-ПІ (річна), затвердженою наказом Мінсоцполітики №42 від 10.02.2007 р.

Для отримання роз’яснень щодо заповнення Звіту Ви можете звернутися до спеціалістів відділення Фонду за телефонами (0532)-563623, (0532)-500073, або за адресою 36039, м. Полтава, вул. Європейська, 49.

 

 

Наверх ↑