Координаційна рада з питань місцевого самоврядування обговорила важливі питання

Версія для друкуВерсія для друку

Координаційна рада з питань місцевого самоврядування обговорила важливі питання

 

14 лютого 2020 року відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради. До складу цього дорадчого органу входять керівництво районної ради, а також голови місцевих рад (сільські та селищні голови). Очолює Координаційну раду голова районної ради Леонід Яринич. 

На розгляд першого у поточному році засідання Координаційної ради було винесено три питання: 1) стан забезпечення медико-санітарними послугами первинної ланки жителів району, а також готовність до роботи у 2020 році мережі ФАП'ів і амбулаторій; 2) проблеми та перспективи експлуатаційного утримання та ремонту місцевих доріг; 3) питання взаємодії органів місцевого самоврядування з Миргородською філією ПАТ "Полтаваобленерго".

Відкриваючи засідання голова районної ради Леонід Яринич, нагадав, що під час прийняття бюджету на 2020 рік на 48 сесії у сільських та селищних голів виникли багато питань і застережень щодо спроможності первинної ланки медицини з огляду на затверджений бюджет. Тоді Леонід Миколайович запропонував невідкладно проаналізувати стан справ у цьому питанні. На протязі січня відбувалися кущові слухання ("круглі столи"), було проаналізовано готовність до роботи у 2020 році ФАП’ів і амбулаторій районної мережі закладів КНП "Миргородський ЦПМСД".

Підведення підсумків цієї роботи і було одним з основних питань порядку денного. Директорка КНП „Миргородський ЦПМСД” Лілія Павленко доповіла учасникам засідання про стан закладів, обсяги фінансування, проблеми по технічному утриманню і т.д. Головний висновок – жителі району забезпечені первинними медико-санітарними послугами на рівні, не нижчому від рівня попередніх років, крім того додаються нові можливості впровадження сучасних інформаційних технологій, зокрема телемедичного обладнання.

У ході обговорення механізму передачі субвенцій до районного бюджету від бюджетів місцевих рад учасники засідання погодилися з необхідністю дотримання принципів плановості та системності в цій роботі, дотримання вимог законодавства про доступ до публічної інформації щодо оприлюднення проєктів нормативних актів не менш ніж за 20 днів до прийняття рішення по їх затвердженню.

Розгляд другого питання розпочався з інформації Миколи Патенка, керівника ТОВ „Миргородшляхбуд”. Він розповів про особливості експлуатаційного утримання та ремонту місцевих доріг, порядку оформлення договорів з органами місцевого самоврядування, зміни в тендерному механізмі. Цікавою була інформація про вартість дорожніх робіт – капітальний ремонт 1 км орієнтовно коштує 3 млн. км. Голови сіл висловилися про потреби і про готовність укладати договори, але з обов’язковими „запобіжниками” щодо гарантованої якості робіт та надійності підрядника. Було запропоновано за участю фахівців районної держадміністрації терміново провести інвентаризацію та стан доріг з метою визначення необхідних обсягів невідкладних дорожніх робіт.

Керівник апарату районної держаної адміністрації Віктор Хоменко у своєму виступі узагальнив ситуацію по дорогах, крім того зазначив, що завершення адміністративно-територіальної реформи, утворення об’єднаних громад суттєво вплине на перспективи вирішення проблем з дорогами.

Багато питань було на адресу доповідача по третьому питанню – заступника Миргородської філії ПАТ „Полтаваобленерго” Сергія Нємченка – після його інформації про спектр нових послуг, що надаються Полтаваобленерго. Він компетентно дав відповіді на більшість запитань та запросив органи місцевого самоврядування до співпраці у питаннях надання послуг з електрозабезпечення, зокрема при проведення інвентаризації електроопор тощо.

В роботі взяли участь начальниця фінансового управління Марина Синяговська, начальниця відділу освіти Світлана Овсяннікова, які виступили з важливою інформацією, зокрема по бюджетному процесу та організації дитячого харчування в закладах освіти.

Після завершення розгляду всіх питань учасники засідання прийняли ряд рішень, спрямованих на координацію роботи органів районної влади, місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання – підприємств, що здійснюють діяльність на території району.

Підводячи підсумки, голова районної ради Леонід Яринич подякував присутнім за конструктивну роботу і доручив виконавчому апарату оприлюднити рішення Координаційної ради в засобах масової інформації.

 

За матеріалами https://myrhorod-rada.gov.ua/news/16-42-16-14-02-2020/

Наверх ↑