На Полтавщині вдалося збільшити кількість ПЛР-тестувань за добу

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині вдалося збільшити кількість ПЛР-тестувань за добу

 913 жителів Полтавської області перебувають у лікарнях із діагнозом пневмонія. 415 осіб мають підтверджений діагноз гострого респіраторного захворювання COVID-19, 498 – з підозрою. 8310 полтавців лікують хворобу амбулаторно. Про це повідомили на нараді у голови Полтавської ОДА 17 листопада.

Заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Курилко розповів, що за час карантину в регіоні від ускладнень коронавірусу померло 319 осіб. 15 смертей зафіксовано за останню добу.

«Але це не значить, що ці люди померли вчора. Просто результати ПЛР-тестів приходять пачками і в статистику сьогоднішнього дня потрапили летальні випадки за тиждень, – пояснив Юрій Курилко. – Загалом останніми днями вдалося збільшити кількість тестувань. За минулу добу лише ПЛР тестів виконали 1220. А разом із аналізами ІФА більше 3000 осіб на Полтавщині отримали результати тестувань на коронавірус за останню добу».

Також заступник директора Департаменту охорони здоров’я розповів про забезпеченість киснем закладів охорони здоров’я. Наразі більше 2 тисяч ліжок в лікарнях області виділені для хворих із COVID-19. Вони забезпечені киснем на 62%.

«Нині готується постанова уряду щодо другого траншу від держави на забезпечення лікарень киснем. Варто ефективно використати ці гроші на місцях, щоб як найбільше ліжок були з киснем. Уже внесені зміни щодо спрощеної закупівлі кріоциліндрів, концентраторів тощо, – повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. – Тому постійно будемо нарощувати потужності лікарень, визначених для лікування COVID-19».

http://www.adm-pl.gov.ua/news/na-poltavshchini-vdalosya-zbilshiti-kilkis...

Наверх ↑