Нарада у голови райдержадміністрації

Версія для друкуВерсія для друку

Нарада у голови райдержадміністрація

 

21 травня 2019 року в залі засідань відбулася нарада у голови райдержадміністрації Юрія Коваленка, за участі голови районної ради Леоніда Яринича, першого заступника голови райдержадміністрації Віктора Фесенка з керівниками структурних підрозділів, підприємств, установ, організацій району.

На порядку денному розглянули питання закінчення 2018 – 2019 навчального року та проведення державної підсумкової атестації випускників 9, 11 класів. Так, методист районного відділу освіти зазначила, що відповідно до Закону України «Про освіту» та інших нормативних документів освітній процес у закладах загальної середньої освіти  району завершиться 27 червня 2019 року.

У 2019 році свідоцтва про базову середню освіту отримують – 174 учні. Свідоцтва про повну загальну середню освіту - 116. З них планується свідоцтв з відзнакою - 10, претендентів на нагородження Золотими медалями - 6, Срібними -1. 

Державна підсумкова атестація у закладах загальної середньої освіти  ІІ ступеня буде проведена з 4 по 13 червня з 3-х предметів: українська мова, математика та один із навчальних предметів за рішенням педагогічної ради закладу освіти.

Методичним кабінетом відділу освіти райдержадміністрації розроблені по предметах рекомендації щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації у 2018 - 2019 навчальному році. Цьогоріч для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 116  осіб (100%) від загальної кількості  випускників закладів загальної середньої освіти 2019 року. За інформацією Українського центру оцінювання якості освіти і науки абітурієнти матимуть можливість скласти тестування щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом ЗНО відбуватиметься з 11 навчальних предметів. Відділом освіти райдержадміністрації проведено ряд заходів до проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2019 році. У Миргородському районі пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання не буде, тому відділом освіти райдержадміністрації буде забезпечено організоване підвезення випускників, які проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання до пунктів його  проведення та у зворотному  напрямку шкільними автобусами.

Учасникам навчально - виховного процесу рекомендовано провести свято «Останній дзвоник» у закладах загальної середньої освіти 31 травня, вручення документів про загальну середню освіту випускникам 11 – х класів після закінчення і визначення результатів ЗНО. З 03 червня 2019 року розпочнуть роботу пришкільні табори з денним перебування та організоване оздоровлення дітей у позаміських закладах відпочинку і оздоровлення у межах та за межами області за кошти державного, обласного та районного бюджетів. Напередодні (з 28 по 30 травня 2019 року) комісійно  буде проведено перевірку готовності пришкільних таборів відпочинку до прийому дітей.

Також розглянули питання стану правопорядку, техногенно-екологічної безпеки, надзвичайних подій та ситуацій, які виникли на території району.

В ході роботи дано відповідні доручення.

Наверх ↑