Нарада у виконувача обов'язків голови райдержадміністрації

Версія для друкуВерсія для друку

Нарада у виконувача обов'язків голови райдержадміністрації

04 лютого відбулася нарада у виконувача обов'язків голови райдержадміністрації Віктора Фесенка, за участі голови районної ради Леоніда Яринича.

На порядку денному – питання про ситуацію із захворювання на грип у районі. Як зазначив завідувач Миргородського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Микола Олефір, фахівцями лабораторного центру проводиться щотижневий моніторинг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції серед жителів Миргородського району,

аналіз захворюваності подається на розгляд виконувачу обов’язків голови РДА, доводиться до відома медичної спільноти КНП «Миргородський ЦПМСД» Миргородської районної ради та  КНП «Миргородська ЦРЛ» Миргородської районної ради. Щотижнево проводиться методичне керівництво організацією профілактичних заходів.

У Миргородському районі спостерігається сезонний ріст захворюваності на гострі респіраторні інфекції, темпи росту у порівнянні з минулим тижнем збільшилися, спостерігається середня епідемічна активність,  показник захворюваності вище базового рівня на 6%.

За тиждень по району на гострі респіраторні інфекції захворіла 141 особа, показник захворюваності 554,3 на 100 тисяч населення, спостерігається підвищення захворюваності  в порівнянні з минулим тижнем на 37%.

Також зазначено, що з початку епідсезону вакцинована лише 61 особа, що становить всього 0,19 %, що свідчить про низький рівень інформаційної роботи з населенням щодо вакцинації проти грипу в районі.

За результатами обговорення дано відповідні доручення.

У ході роботи обговорили актуальні питання життєдіяльності району в галузі освіти, культури, соціального захисту населення, медичного обслуговування населення та фінансові питання.

Наверх ↑