НЕРЕСТ-2020

Версія для друкуВерсія для друку

НЕРЕСТ-2020

 

Нерест — це особливий та надзвичайно важливий період у житті мешканців водойм, коли відбувається їх розмноження, а саме процес відкладання ікри самицями риб з подальшим їх заплідненням. У цей період вони стають вразливими і безпомічними. У цей час, як ніколи, рибі необхідно забезпечити спокій і затишок, вона потребує охорони від браконьєрів. І від того, наскільки вдало пройде нерест, залежить чисельність риби у наших водоймах та майбутнє рибних ресурсів.

З метою забезпечення охорони та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення у рибогосподарських водних об’єктах підконтрольних Полтавському рибоохоронному патрулю встановлюється весняно-літня заборона на вилов риби та інших водних біоресурсів у нерестовищах.

Терміни заборони на:

- Кременчуцьке водосховище у межах адміністративної території Полтавської області  – з 25 березня по 9 червня (включно);

- у всіх інших рибогосподарських водних об’єктах в межах підконтрольної території – з 1 квітня по 20 травня (включно), в придаткових системах річок з 1 квітня по 30 червня.

Заборона на лов раків:

з 1 квітня по 30 червня – в період виношування ікри та першої линьки.

Термін заборони на промисловий лов  (добування) водних біоресурсів:

з 25 березня по 9 червня (включно) на Кременчуцьке водосховище у межах адміністративної території Полтавської області

На період нересту риби в місцях, які оголошені нерестовищами, забороняється пересування всіх плавучих засобів, проведення будівельних, днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт

Дозволяється любительський лов риби на період весняно - літньої заборони на лов (добування) водних біоресурсів в межах підконтрольної території на Кременчуцькому водосховищах і малих річках однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з блешнею з берега до 3 кг риби на одну особу в межах населених пунктів, за винятком місць нерестовищ ознайомитись тут.

В рамках весняно-літньої нерестової заборони Полтавський рибоохоронний патруль розширює співпрацю з іншими природоохоронними та силовими відомствами. У найбільш відповідальний період року – нерест, спільні рибоохоронні заходи допоможуть не тільки зберегти, а й примножити рибні запаси.

Полтавський рибоохоронний патруль прохає, якщо ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів – оперативно повідомляти на «гарячу лінію» відомства (096) 907-50-08.

Довідкова інформація:

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Наверх ↑