Підстави внесення змін до паспорта громадянина України у зв'язку із зміною назви вулиці

Версія для друкуВерсія для друку

Підстави внесення змін до паспорта громадянина України у зв'язку із зміною назви вулиці

 

У зв'язку з великою кількістю звернень, відділ «Миргородське бюро правової допомоги» інформує  щодо підстав внесення змін до паспорта громадянина України у зв'язку із зміною назви вулиці.

 

Положеннями статті 6 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" визначено, що у разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць, зміни в адміністративно-територіальному устрої на підставі відповідних актів вносяться зміни до реєстру територіальної громади, із збереженням попередніх даних, із подальшим внесенням цієї інформації до Єдиного державного демографічного реєстру в установленому Кабінетом Міністрів України порядку. Відповідно до статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування”, перелік перейменованих вулиць має публікуватися у місцевих ЗМІ, на офіційному веб-сайті місцевої ради або її виконавчого органу. Зміна назви вулиці не є зміною місця проживання, тому чинним законодавством не передбачено обов’язку змінювати дані про місце реєстрації у паспорті в зв’язку зі зміною назви вулиці і відповідальності за не вчинення цих дій. Зазначені відомості за бажанням особи вносяться до документів, до яких вносяться відомості про місце проживання/перебування.

 

Якщо у Вас виникли якісь питання виходячи зі змісту даної статті або інші, що потребують юридичної консультації, звертайтесь у телефонному режимі до  Миргородського бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою м. Миргород, вул. Гоголя, 165, каб. №9, 10. Години праці з 09.00 до 18.00 окрім вихідних та святкових днів, контактний телефон (05355) 5 09 21. Консультації безкоштовні для всіх. Правову консультацію, також, можна отримати за безкоштовним номером 0 800 213 103.

Крім того, повідомляємо, що за правовою інформацією заходьте на довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid за адресою https://wiki.legalaid.gov.ua/

 

Наверх ↑