Підведені підсумки роботи закладів культури Миргородського району за 2017 рік

Версія для друкуВерсія для друку

Підведені підсумки роботи закладів культури Миргородського району за 2017 рік

 

02 лютого 2018 року в приміщенні Миргородської районної ради відбулося розширене засідання колегії відділу культури і архіву Миргородської райдержадміністрації, на якій були присутні директори, завідувачі, художні керівники клубних закладів, керівники народних аматорських колективів, завідувачі та спеціалісти бібліотечних закладів, педагогічні працівники музичної школи та керівники районних закладів культури.

Відкрив засідання заступник голови Миргородської райдержадміністрації Олександр Гуржій, який подякував присутнім за плідну та результативну роботу в минулому році та побажав натхнення на нові звершення.

Начальник відділу культури і архіву райдержадміністрації Наталія Халдай підвела підсумки роботи закладів культури за 2017 рік та ознайомила із основними завданнями на 2018 рік. Вона зазначила, що дозвіллєва діяльність має надзвичайний вплив на формування особистості. Всебічний і гармонійний розвиток людини є не лише високим соціальним ідеалом, а й необхідною умовою для вирішення завдань, що стоять на сучасному етапі розвитку суспільства. Заклади культури дають людям, а особливо підростаючому поколінню можливість задовольнити свої духовні, пізнавальні, розважальні, фізичні, художні, аматорські та інші потреби. Тому проблема поліпшення якості дозвіллєвої діяльності в закладах культури є актуальною і соціально важливою.

Про виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» доповіла юрисконсульт Миргородського районного будинку культури Ірина Тимошенко. Вона повідомила присутнім, що з метою приведення до норм чинного законодавства у 2017 році всі керівники комунальних закладів культури та художньо – артистичний персонал був переведений на контрактну форму роботи.

2018 рік знаменний тим, що Миргородщина відзначає свій 95-річний ювілей з дня утворення. Про відзначення ювілейної дати розповіла Мар’яна Денисенко, методист Миргородського районного будинку культури.

Працівникам закладів культури запропоновано долучитися до проведення культурно – мистецьких заходів, які будуть проводитися протягом року в Миргородському районному будинку культури та Миргородській районній бібліотеці.

Про виконання колективного договору між відділом культури і архіву Миргородської райдержадміністрації та Миргородською районною організацією профспілки працівників культури України на 2017 - 2020 роки розповіла Зоя Єщенко, голова Миргородської районної організації профспілки працівників культури України. Доповнювали виступ Зої Миколаївни члени профспілкового комітету.

Директор Миргородського районного будинку культури Віктор Фещенко, ніби підводячи підсумок зібрання, наголосив на дотриманні працівниками дисципліни та закликав брати активніше участь у районних масових заходах.

По кожному питанню, в обговоренні яких брали активну участь усі працівники закладів культури прийнято конкретні рішення.

 

 

 

Наталія Черненко, провідний спеціаліст

відділу культури і архіву райдержадміністрації

Наверх ↑