«Підвищення заробітної плати не впливає на нарахування субсидій у поточному році», – Людмила Корнієнко

Версія для друкуВерсія для друку

«Підвищення заробітної плати не впливає на нарахування субсидій у поточному році», – Людмила Корнієнко

 

Органи соціального захисту населення області починають роботу з нарахування житлових субсидій на опалювальний період 2020/21 року. Про це розповіла на засіданні колегії облдержадміністрації директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко.

«Із 5 жовтня систематично щоденно переходимо на нарахування житлових субсидій. Запитуватимемо дані від Пенсійного фонду, Державної податкової служби про доходи всіх членів сім’ї, а також інформацію від організацій-надавачів житлово-комунальних послуг. Ці розрахунки будуть покладені в основу нарахування субсидій, – зазначила Людмила Корнієнко. – Звертатися в органи соціального захисту населення з 1 жовтня, з початку опалювального періоду всім сім’ям, які одержали субсидії в опалювальний період минулого року й неопалювальний період цього року, не потрібно. Органи соціального захисту населення всю роботу проводитимуть самостійно. За проведеним аналізом розраховуємо, що вийдемо на показник 170 тисяч сімей. Впродовж попереднього опалювального періоду субсидії одержували 169 тисяч сімей Полтавщини». 

Людмила Корнієнко спростувала інформацію, яка з’явилася в медіапросторі, що у зв’язку з підвищенням рівня мінімальної заробітної плати з 1 вересня кількість одержувачів субсидій зменшиться. 

«У поточний опалювальний період такого не відбудеться, адже відповідно до законодавства для розрахунку субсидій із 1 жовтня на опалювальний період враховується дохід за перший і другий квартали поточного року. Тому підвищення заробітної плати не впливає на нарахування субсидій у поточному році», – роз’яснила Людмила Корнієнко.

Поінформувала, що до 25 жовтня роботу з призначення субсидій в області мають завершити. До 10 листопада кожна сім’я отримає повідомлення про призначення субсидій. 

Середній розмір субсидії по області в попередній опалювальний період становив 1200 гривень, за пільгами – 900 гривень. 

Людмила Корнієнко звернула увагу, що у зв’язку із встановленням карантинних заходів, спрямованих на запобігання поширенню короновірусної хвороби (СОVID-19), Кабінетом Міністрів України прийнято постанови від 25.03.2020 № 247 та від 22.04.2020 № 329, якими на період дії карантину суттєво посилено програму житлових субсидій. Зокрема, на 50 відсотків були збільшені соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням та природним газом для приготування їжі й підігріву води, на які розраховано субсидію. Також визначено, що з 1 травня 2020 року нарахування житлових субсидій на наступний період усім сім’ям, які отримували субсидію в опалювальний період 2019/20 року, автоматично без додаткових звернень громадян. 

«40 тисяч сімей області одержують субсидії, враховуючи індивідуальний стан, який склався в сім’ї, за рішенням комісій, створених при РДА й міськвиконкомах. Цим родинам також були перераховані субсидії автоматично на неопалювальний період. Із 1 жовтня всю роботу проводитимемо автоматично, зокрема й для зазначених сімей, яким субсидії були призначені, як виняток. Так робимо через те, що продовжуються карантинні умови», – додала Людмила Корнієнко.

«Усі відповідальні органи мають ефективно спрацювати, щоб жителі Полтавщини, які мають право на субсидію, отримали її до старту опалювального сезону», – сказав голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

http://www.adm-pl.gov.ua/news/pidvishchennya-zarobitnoyi-plati-ne-vplivaie-na-narahuvannya-subsidiy-u-potochnomu-roci-lyudmil

 

 

Наверх ↑