«Полтавщина готова до можливої другої хвилі COVID-19», – Олег Синєгубов

Версія для друкуВерсія для друку

«Полтавщина готова до можливої другої хвилі COVID-19», – Олег Синєгубов

 

З першого серпня  в Україні діє адаптивний карантин. Полтавщина за рівнем поширення коронавірусного захворювання потрапила до «зеленої зони».

Однак голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив, що хвороба не відступила й носіння масок, миття рук та дотримання дистанції ніхто не відміняв.

«Ризики занадто високі, щоб розслабитися й втратити контроль над ситуацією. Тож всі повинні дотримуватися правил», – зазначив Олег Синєгубов.

Останніми днями в Україні фіксують антирекорд поширення COVID-19. Попри це, в Полтавській області вдається втримувати ситуацію. Область залишається в «зеленій зоні».

««Полтавщина готова до можливої другої хвилі. Продовжуємо готуватися, тому зараз максимально накопичуємо запаси засобів індивідуального захисту в тих медичних установах, які працюють з хворими на коронавірус. Готові до можливої другої хвилі. Інфекційні відділення лікарень Полтавщини забезпечені на 100% засобами індивідуального захисту на 2 місяці вперед. Заповнюваність ліжок у закладах охорони здоров’я Полтавщини, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, становить – 11,2 %.», – сказав Олег Синєгубов.

Також очільник області зауважив, що завдяки злагодженим діям держави, області та бізнесу вдалося збільшити кількість апаратів ШВЛ у лікарнях. Якщо на початку карантину в медзакладах було 306 апаратів штучної вентиляції легень, то нині їх 371.

Загалом з початку березня місцевий бізнес став на захист медичних працівників та громадян, вклавши загалом майже 145 млн гривень у боротьбу з COVID-19. 

 

http://www.adm-pl.gov.ua/news/poltavshchina-gotova-do-mozhlivoyi-drugoyi-hvili-covid-19-oleg-siniegubov

 

Наверх ↑