Працівники Миргородської райдержадміністрації долучилися до акції «Створюємо ліси разом»

Версія для друкуВерсія для друку

Працівники Миргородської райдержадміністрації долучилися до акції «Створюємо ліси разом»

 

З 1 жовтня по всій країні загалом, і на Полтавщині зокрема, стартувала програма Президента України «Зелена країна».

8 жовтня працівники Миргородської райдержадміністрації, на чолі із головою Віктором Іваненком, спільно із ДП "Миргородське лісове господарство" (директор Артем Рябухін), учнями 7 класу опорного закладу "Шишацька спеціалізована школа ім. В.І. Вернадського Шишацької селищної ради Полтавської області" долучилися до всеукраїнської акції "Створюємо ліси разом", яка реалізується у рамках цієї програми. Висадка саджанців дуба черешчатого відбулась на території Шишацького лісництва.

«Сьогоднішня праця з відтворення лісів – це спадок для майбутніх поколінь українців», – Віктор Іваненко.

Для більшості присутніх створення лісових культур справа нова. Тож прослухавши обов’язковий інструктаж лісничого Шишацького лісництва Віктора Руденка та інженера лісових культур Юлії Кальної всі дружно взялися до роботи.

Уже за кілька годин злагодженої праці лісова ділянка поповнилися молодими насадженнями.

Для учасників акції це була гарна можливість відчути свою причетність до величної справи – створення лісу власними силами. Всі гарно попрацювали, а позитивні емоції переповнювали.

Лісівники очікують, що культури гарно приживуться.

Довідково. Цьогоріч акція з висаджування лісів відбувається у дещо новому форматі. На спеціальному сайті, який вже доступний за посиланням https://zelenakraina.gov.ua/, кожна людина зможе простежити хід висадки лісу в усіх регіонах. Крім того, будь-хто зможе долучитися до масштабної еко - ініціативи та висадити ліс. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції «Створюємо ліси разом». Під час висадки лісівники нададуть садивний матеріал і проведуть майстер-класи із садіння лісу.

 

Наверх ↑