Про передачу медзакладів у власність територіальних громад

Версія для друкуВерсія для друку

Про передачу медзакладів у власність територіальних громад

 

З формуванням нових територіальних громад у районі відповідно змінюється і система управління на цих територіях. Адже значна частина повноважень, які раніше були на районному рівні, перейшли на рівень громад. Зараз ведуться активні обговорення та спільні консультації органів місцевого самоврядування та виконавчої влади щодо прийняття оптимальних рішень. Чільне місце в цих дискусіях зайняла система охорони здоров’я.Адже саме від рівня якості медичних послуг залежить здоров’я мешканців кожної громади. В цьому контексті на порядку денному наради у голови райдержадміністрації Вікторії Ємець розглядалося питання про передачу об’єктів спільної власності сіл, селищ Миргородського району, які знаходяться на території Миргородської міської територіальної громади. Зокрема, мова йшла про Миргородську центральну районну лікарню та КНП «Центр первинної медико – санітарної допомоги» Миргородської районної ради.

Участь в обговоренні взяли  радник голови Миргородської районної ради Михайло Коркішко, заступник Миргородського міського голови Олександр Гуржій, начальник відділу охорони здоров'я Миргородської міської ради Сергій Михайленко, Великосорочинський сільський голова Олександр Тищицький, Комишнянський та Ромоданівський селищний голови  Володимир Харченко та Олександр Верещака, директори комунальних медичних закладів району та міста Ярослав Будний, Лілія Павленко, Олександр Фошин, начальник фінансового управління Миргородської міської ради Сергій Скляр.

Головний спеціаліст Миргородської районної ради Валерій Толмачов детально пояснив порядок передачі об’єктів та майна.

Свою позицію щодо передачі закладів охорони здоров’я висловили керівники медичних закладів та представники новостворених територіальних громад.

Наразі вдалося досягти взаєморозуміння в тому, що необхідно мобілізувати всі зусилля та виважено прийняти рішення, які забезпечать надання медичних послуг населенню району на належному рівні.

 

Наверх ↑