Районна ЦРЛ запроваджує електронну історію хвороби

Версія для друкуВерсія для друку

Районна ЦРЛ запроваджує електронну історію хвороби

 

14 січня голова районної ради Леонід Яринич взяв участь у виробничій нараді при в.о. голови Миргородської районної держадміністрації Вікторові Фесенку. Розглядалося питання підключення Миргородської ЦРЛ до електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ HEALTH).

Реформа медицини передбачає зміну принципу фінансування медичних закладів вторинної і третинної ланок (спеціалізованої і високоспеціалізованої допомоги відповідно). Наразі Національна служба здоров’я України оплачує фактично надані медичні послуги на підставі звіту про «проліковані випадки». Починаючи з квітня такі звіти будуть формуватися виключно в ЕСОЗ, а, відтак, всі лікарі медичних установ вторинного рівня, а у нас це – Миргородська ЦРЛ, повинні вести медичну документацію в електронній формі. Забезпечити перехід лікарів на таку форму роботи (ведення електронної історії хвороби пацієнта в режимі он-лайн) до квітня місяця, є невідкладним завданням перед управлінцями районної галузі охорони здоров’я.

Про стан справ доповідали керівники районної лікарні. Заступник головного лікаря Юрій Наумов проінформував, що ЦРЛ, як медична установа, нещодавно зареєстрована в ЕСОЗ. Для доступу до центральної бази ЕСОЗ прийнято рішення про придбання програмного комплексу - медичної інформаційної системи ЕМСІМЕD, виконано оплату перших 5 ліцензій автоматизованих робочих місць лікарів.

Наступний етап – реєстрація робочих місць надання послуг та лікарів – потребує виготовлення електронних цифрових підписів (ЕЦП) усім лікарям і посадовим особам для доступу до системи, що потребує ряду організаційних заходів, проведення навчання лікарів, адаптації виробничих процесів до роботи із застосуванням нових інформаційних технологій.

Як відомо, первинна ланка медичної допомоги вже два роки працює в такому режимі. На нараді обговорили досвід роботи районного і міського центрів первинної медичної допомоги, запрошений на нараду ІТ - фахівець, що здійснює технічний супровід медичної інформаційної системи Миргородського ЦПМСД розповів про шляхи вирішення проблем, особливості використання МІС та переходу лікарів на нові форми роботи.

Леонід Яринич під час обговорення питання наголосив на тому, що Миргородська ЦРЛ з квітня 2019 року є учасником Пілотного проєкту по переходу вторинної ланки на фінансування по принципу „за проліковані випадки”. Вже є чітке розуміння особливостей і досвід розрахунків за надані медичні послуги. Тому не можна допускати неефективних рішень у запровадженні інформаційних технологій для забезпечення доступу до ЕСОЗ.

У підсумку наради Віктор Фесенко дав доручення керівництву медичних установ, у якому визначено управлінські та технічні завдання щодо своєчасного введення в експлуатацію МІС та початку роботи з ЕСОЗ з 1 квітня 2020 року.

 

https://myrhorod-rada.gov.ua/news/11-43-14-17-01-2020/

Наверх ↑