Робочий візит голови райдержадміністрації Віктора Іваненка до Комишнянської територіальної громади

Версія для друкуВерсія для друку

Робочий візит голови райдержадміністрації Віктора Іваненка до Комишнянської територіальної громади

 

З метою налагодження співпраці з територіальними громадами, 20 травня 2021 року відбувся робочий візит голови Миргородської райдержадміністрації Віктора Іваненка та голови Миргородської районної ради Наталії Гирки до Комишнянської селищної територіальної громади.

У ході візиту очільники району зустрілися із головою громади Володимиром Харченком, який розповів про першочергові потреби громади: проведення ремонту доріг, покрівлі Комишнянської ЗЗСО І-ІІІ ступенів, покращення медичного обслуговування населення.

На умовах співфінансування (50%:50%) із ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» у 2021 році виділено кошти для здійснення ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території громади загальною вартістю 3383000 грн.

Віктор Борисович та Наталія Олексіївна ознайомилися з матеріально-технічною базою терапевтичного відділення КНП «Миргородська лікарня інтенсивного лікування», амбулаторією ЗПАСМ КНП «Миргородський міський ЦПМСД», які обслуговують населення Комишнянської територіальної громади. Поспілкувалися із медичним персоналом про проблеми та перспективи розвитку закладів.

Також ознайомилися із роботою створених у січні 2021 року відділу освіти та відділу культури, молоді, спорту та архівної справи Комишнянської селищної ради.

Спілкуючись із директором Комишнянської ЗЗСО І-ІІІ ступенів голова райдержадміністрації рекомендував розглянути питання щодо пошуку шляхів для того, щоб заклад отримав статус «опорного закладу». Це дозволить залучати для потреб школи додаткове фінансування і брати участь у різноманітних проєктах, наприклад, регіональній (обласній) програмі «Дітям Полтавщини – якісне харчування».

Крім того, Віктор Іваненко розповів селищному голові про можливості залучення коштів державного та обласного бюджетів для розвитку громади: придбання матеріально-технічного для організаційного забезпечення ЦНАПів, який заплановано утворити в громаді найближчим часом.

Керівництво району та громади відвідали будинок ветеранів в с. Зуївці. Поспілкувалися із персоналом та підопічними, розглянули шляхи вирішення проблем та роботи у період карантинних обмежень.

По закінченню робочої поїздки голова Миргородської райдержадміністрації Віктор Іваненко зазначив, що районна і місцева влада у цьому році мають виконати чимало завдань щодо покращення інфраструктури громад та життя мешканців району.

 

Наверх ↑