Співпраця з новоствореним ОТГ, шлях вирішення актуальних питань зайнятості

Версія для друкуВерсія для друку

Співпраця з новоствореним ОТГ, шлях вирішення актуальних питань зайнятості

 

Пріоритетним завданням Миргородської міськрайонної філії Полтавського ОЦЗ є налагоджена й розширена співпраці з об’єднаними територіальними громадами.

22 грудня 2019 року в Миргородському районі було створено Ромоданівську ОТГ. Нещодавно, в рамках робочої зустрічі директора Ірини Соломахи та начальника відділу взаємодії з роботодавцями Миргородської міськрайонної філії Анатолія Устименка з секретарем громади Раїсою Носенко було обговорено питання щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та роботодавців, можливості створення нових робочих місць, зайнятості сільського населення, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, професійного навчання громадян, у тому числі за сприяння служби зайнятості, розвитку підприємницької ініціативи серед жителів ОТГ. Одним із актуальних питань, яке обговорювалось при зустрічі було питання щодо легалізації зайнятості населення громади. Було відзначено, що саме легалізація робочих місць та підвищення рівня заробітної плати є підґрунтям для поліпшення добробуту населення, крім того,  проведена роз’яснювальна робота серед роботодавців сфери торгівлі, громадського харчування, надання послуг  щодо неприпустимості найму працівників без оформлення трудових відносин та неухильне дотримання законодавчих вимог щодо укладення трудового договору.

В результаті проведеної  зустрічі було підписано Угоду про співпрацю та визначено шляхи майбутньої співпраці по вирішенню питань зайнятості населення ОТГ.

 

Наверх ↑