Урочиста відправка на строкову службу

Версія для друкуВерсія для друку

Урочиста відправка на строкову службу

 

8 жовтня 2018 року на призовній дільниці військкомату традиційно відбулися урочисті проводи призовників на строкову військову службу.

11 хлопців відправилися навчатися військовій службі: 7 призовників з району та 5 з міста.

Юнаки свідомо прийняли рішення, що пройдуть військову службу, ухилятися не збираються, бо вони дійсно є гідними громадянами України.

В заході взяли участь заступник голови Миргородської РДА Олександр Гуржій, заступник міського голови Борис Баришполець, артисти районного будинку культури.

До майбутніх солдатів звернувся військовий комісар підполковник Довгаль Петро, побажав легкої служби, гарних командирів, гідно виконати Конституційний обов’язок.

У дорогу юнаків благословив настоятель храму Всіх Святих Української православної церкви Київського патріархату в місті Миргороді отець Роман.

Перед направленням до військових частин призовники пройдуть навчання на полігонах та навчальних центрах Збройних Сил України, один із них це 184-й навчальний центр у с. Старичі Львівської області. Основне завдання молодого поповнення буде оволодіння технікою та озброєнням, в зону проведення ООС (АТО) призовники направлятися не будуть.

 

Особливості осіннього призову є продовження відповідним Указом Президента України строків призову до грудня місяця. Термін служби 12 місяців, хто має повну вищу освіту спеціаліст або магістр, та 18 місяців для нижчих рівнів освіти. Також, вже декілька років підряд призову до армії підлягають юнаки віком від 20 до 27 років.

 

Коротко про соціальні гарантії для призовників, які направляються на військову службу:

 

- при призові їм виплачується одноразова грошова допомога – 3.5 тис. гривень,

- військовослужбовці перебувають на повному державному утриманні,

- щомісячно виплачується до 400 грн. на додаткові особисті потреби,

- при звільненні виплачується вихідна допомога у розмірі 8-ми посадових окладів,

- надається відпустка терміном 10 діб,

- військова служба зараховується до стажу роботи,

- зберігається місце роботи та середній заробіток за умови офіційного працевлаштування, та ін.

 

Темченко Світлана, головний спеціаліст відділення

комплектування Миргородського ОМВК

Наверх ↑