Увага! Вводяться в дію нові карантинні обмеження!

Версія для друкуВерсія для друку

Увага! Вводяться в дію нові карантинні обмеження!

 

Під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було розглянуто питання порядку денного:

1. Про виконання карантинних вимог під час проведення релігійних заходів.

2. Про посилення заходів щодо недопущення скупчення людей в місцях масового відпочинку.

3. Про організацію  та додержання самоізоляції (обсервації) особами, які мали контакт з хворими або хворіють на гостру респіраторну хворобу COVSD – 19, спричиненою корона вірусом SARS-CoV-2, але не потребують госпіталізації.

         В ході роботи затверджено відповідний план заходів, зокрема,

1. Враховуючи наближення масових релігійних свят (Великдень, Рамадан, Вербна неділя та подальші поминальні дні), забезпечити розробку заходів щодо забезпечення охорони громадського порядку біля культових об’єктів, проведення роз’яснювальної роботи серед місцевих релігійних організацій щодо необхідності карантинного обмеження на період надзвичайної ситуації проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній та процесій в культових будівлях, інших місцях богослужінь або релігійних зібрань, місцях паломництва, а також перебування громадян у таких будівлях та місцях.

2. Провести попереджувально-профілактичні заходи серед релігійних організацій, які б виключили можливість конфліктних ситуацій на релігійному ґрунті до стабілізації епідемічної ситуації, рекомендувати релігійним організаціям  району у разі проведення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній, процесій, зібрань проводити їх за межами закритих приміщень, дотримуючись відповідних дистанцій між людьми, обмеження кількості людей, що приймають участь (до 10 осіб), забезпечивши їх індивідуальними засобами захисту та унеможливити фізичний контакт з церковними предметами, або забезпечити вищевказані заходи в режимі реального часу через місцеві електронні засоби інформації  (телебачення).

         3. З метою вжиття додаткових заходів щодо недопущення поширення на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 (зі змінами):

- максимально обмежити перебування громадян у місцях масового відпочинку (парки, сквери, дитячі та спортивні майданчики), в тому числі на узбережжі річок та водойм;

- забезпечити встановлення інформаційних стендів (табличок) з попередженням про карантинні заходи та відповідальність за їх порушення.

 

Наверх ↑