В Миргородському районі відбувається наступний етап пом’якшення карантину

Версія для друкуВерсія для друку

В Миргородському районі відбувається наступний етап пом’якшення карантину

 

23 травня  2020   року відбулося засідання районної комісії з питань ТЕБ і НС під головуванням голови комісії з питань ТЕБ і НС –  Вікторії Ємець, з денним питанням, щодо «встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

 

Комісійно ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію доповідачів взяти до відома.

2. Установити з метою запобігання поширенню на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, виходячи з епідемічної ситуації в регіоні карантин з 23 травня 2020 р. до 22 червня 2020 р. відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 ,,Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів”, продовживши дію карантину встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 ,,Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (зі змінами).

3. Структурним підрозділам райдержадміністрації, районній раді, головам сільських, селищних рад, керівникам організацій, підприємств, установ -  продовжити виконання карантинних (протиепідемічних) заходів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 ,,Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” та від 20 травня 2020 р. № 392 ,,Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів”.

4. Виходячи із сприятливої епідемічної ситуації, що склалася на території Полтавської області (Миргородського району) та відповідно до пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 ,,Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів” запровадити послаблення протиепідемічних заходів, а саме ДОЗВОЛИТИ:

4.1 з 23 травня:

4.1.1 проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше ніж 50 осіб, а в яких беруть участь понад 50 осіб, проводити виключно за погодженням з Департаментом здоров’я облдержадміністрації, за результатами оцінки епідемічних ризиків;

Контроль за виконанням покласти на райдержадміністрацію, районну раду, голів сільських селищних рад, Миргородський відділ Поліції  ГУ НП в Полтавській області, відділ освіти райдержадміністрації.

4.1.2 проведення релігійних заходів, за умови перебування не більше 1 особи на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться релігійний захід;

Контроль за виконанням покласти на райдержадміністрацію, районну раду, голів сільських селищних рад, Миргородський відділ Поліції  ГУ НП в Полтавській області, відділ культури і туризму райдержадміністрації.

4.1.3 регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення у міському, приміському, міжміському сполученні за умови перевезення пасажирів у межах кількості місць для сидіння, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу або визначеної в реєстраційних документах на цей транспортний засіб;

Контроль за виконанням покласти на Миргородський відділ Поліції  ГУ НП в Полтавській області та відділ патрульної поліції в Миргородському районі.

 

4.2 з 25 травня:

відновлення роботи закладів дошкільної освіти з урахуванням організації протиепідемічних заходів, передбачених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 25 та листа Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 21.05.2020 № 02.01-07/769 ,,Щодо відновлення роботи закладів дошкільної освіти”.

Контроль за виконанням покласти на райдержадміністрацію, районну раду, голів сільських селищних рад, Миргородський відділ Поліції  ГУ НП в Полтавській області, відділ освіти райдержадміністрації.

 

4.3 з 1 червня:

4.3.1 роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів (фітнес залів) (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше ніж 10 осіб);

Контроль за виконанням покласти на райдержадміністрацію,  районну раду, голів сільських селищних рад, Миргородське міськрайонне управління Головного управління держпродспоживслужби в Полтавській області.

4.3.2 відвідування занять в групах не більше ніж 10 осіб в закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт та тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту, участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій та відповідних підготовчих заходах;

Контроль за виконанням покласти на відділ освіти райдержадміністрації.

Контроль за виконанням покласти на Миргородський відділ Поліції  ГУ НП в Полтавській області та відділ патрульної поліції в Миргородському районі.

5. Миргородському відділу Поліції  ГУ НП в Полтавській області, та відділ патрульної поліції в Миргородському районі, головам сільських, селищних рад:

5.1 організацію та контроль функціонування автостанцій (з дати, визначеної у п. 4 цього протоколу) з можливістю заїзду/виїзду на їх територію відповідного автотранспорту, що здійснює перевезення пасажирів у (міському), приміському, міжміському внутрішньообласному  сполученні, та реалізацію власниками автостанцій квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення;

5.2 обов’язкове виконання перевізниками та власниками автостанцій рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, Головного державного санітарного лікаря України щодо умов поступового відновлення пасажирських перевезень;

5.3 доведення до відома перевізників та власників автостанцій постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 23 ,,Про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”.

Термін виконання: невідкладно

 

6. Відділу освіти райдержадміністрації, Миргородське міськрайонне управління Головного управління держпродспоживслужби в Полтавській області, райдержадміністрації, районній раді, головам сільських, селищних рад:

6.1 організувати комісійні обстеження закладів дошкільної освіти з питань організації виконання Постанови Головного державного санітарного лікаря України № 25 від 21.05.2020 ,,Про Затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”;

6.2 забезпечити виконання протиепідемічних заходів суб’єктами закладів дошкільної освіти відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392 ,,Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2 та етапів послаблення протиепідемічних заходів” та Постанови Головного державного санітарного лікаря України № 25 від 21.05.2020 ,,Про Затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)”.

Термін виконання: невідкладно

7. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації  подати пропозиції щодо зняття протиепідемічних обмежень, запроваджених в закладах соціального захисту населення (будинках-інтернатах (пансіонаті) для громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, стаціонарних відділеннях територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)) відповідно до стану епідемічної ситуації та ризиків для персоналу, відвідувачів, пацієнтів;

Термін виконання: з 1 червня 2020 року

8. Миргородській районній службі у справах дітей забезпечити проведення навчальних тренінгів для кандидатів в прийомні батьки та батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі та патронатні вихователі у групах до 25 осіб з дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

Термін виконання: з 26 травня 2020 року

9.  Миргородському відділу Поліції  ГУ НП в Полтавській області Національної поліції в Полтавській області забезпечити охорону громадського порядку на території Полтавської області на період карантину.

Термін дії: на період карантину

10. Відділу управління  персоналом, організаційної та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації, районній раді, головам сільських селищних рад,  провести роботу із засобами масової інформації щодо продовження карантину з 23 травня 2020 року до 22 червня 2020 року та зняття деяких обмежувальних карантинних заходів на території Полтавської області, відповідно до норм постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392 «Про встановлення карантину, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

Термін виконання: 23.05.2020

Термін дії: на період карантину

Про виконання протокольних рішень інформувати секретаріат районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Миргородського району.

Наверх ↑