В області введуть обмеження руху великовагових транспортних засобів при високих температурах

Версія для друкуВерсія для друку

В області введуть обмеження руху великовагових транспортних засобів при високих температурах

 

На Полтавщині обмежать проїзд територією області автомобільного транспорту загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн у денний час доби з 10:00 год. до 22:00 год. у разі підвищення температури повітря понад +28ºС.

Про це на апаратній нараді повідомив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. Відповідне рішення ухвалять на черговій регіональній комісії ТЕБ і НС.   

«Ми не можемо допускати рух важковагового транспорту, бо місцеві дороги не витримають такого навантаження. Рішення приймемо на комісії і будемо обмежувати рух. Також місцеві голови на своєму рівні мають затвердити період для обмеження руху автошляхами важковаговиків на своїх комісіях», – сказав Олег Синєгубов.

Очільник області подякував поліції за активну роботу на дорогах. Цими вихідними мобільні групи поліції контролювали  дотримання водіями встановлених обмежень руху великовагових транспортних засобів.

Як зазначив в.о. начальника Управління інфраструктури та цифрової трансформації Сергій Марчишинець, обмеження руху запроваджували у спекотну пору в 2016-2017 роках.

«На кордонах з областю встановимо режим заборони руху вагового транспорту. Маємо право це зробити з 10.00 до 22.00. Ми готові підготувати листи на сусідні області. Проінформувати водіїв про обмеження. Коли вони розумітимуть, що область тимчасово закрита, ця система запрацює», – сказав Сергій Марчишинець.   

Нині на державних дорогах маємо 9 сертифікованих майданчиків, на яких можна здійснювати ваговий контроль. Крім того, є більше 30 майданчиків, де можна здійснювати відстій  автомобілів – це близько 300 транспортних засобів.

До кінця 2020 року по всій території України працюватимуть 54 комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування в русі») для забезпечення захисту доріг від руйнування. На їх базі також може бути запущена система автоматичного стягнення штрафів.

10 таких комплексів встановлять на Полтавщині.

 «3 комплекси повинні запрацювати цього року на дорогах області. 2 – на трасі Київ-Харків, поблизу Лубен та на Красноградському повороті. Ще один – на трасі Кобеляки-Царичанка», – сказав Сергій Марчишинець.

За словами директора ДП ««Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексія Басана, нині понад 80% автомобільних доріг загального користування місцевого значення  Полтавської області потребують капітального ремонту.

«У період 2018-2019 років Агентство відремонтувало капітальним та поточним ремонтами 210,4 км доріг, поточним дрібним ремонтом – на понад 1,8 тис. км. У той же час великовагові транспортні засоби руйнують більше, ніж ми ремонтуємо. Проїзд однієї вантажівки здійснює навантаження на дорогу, немовби нею проїхало 26 тис. легкових автомобілів. А проїзд по дорозі однієї перевантаженої вантажівки – як 70 тис. легкових автомобілів», – сказав Олексій Басан.

Щоб забезпечити контроль за рухом важковагового транспорту, Агентство розбудовує мережу майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю. Також розроблені знаки та погоджені з поліцією місця їх встановлення. Всього на дорогах встановлять близько 100 інформаційних панно.

Наверх ↑