Відпрацював суспільно корисні роботи та лишився без майна: як стягують аліменти з кременчужан

Версія для друкуВерсія для друку

Відпрацював суспільно корисні роботи та лишився без майна: як стягують аліменти з кременчужан

 

Одним із пріоритетних напрямів роботи органів державної виконавчої служби Полтавщини є стягнення заборгованості по аліментах, адже кожна дитина має право на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини. Батьки або інші особи, які виховують дитину, несуть основну відповідальність за забезпечення в межах своїх здібностей і фінансових можливостей умов життя, необхідних для розвитку дитини.

Розлучення та не проживання з дитиною не звільняє батьків від виконання їх обов’язків. Саме тому державою передбачено преференції для батьків, які сумлінно виховують своїх дітей, та ефективні заходи примусу для тих, хто ухиляється від обов’язків.

«Житель Кременчука, який несистематично сплачував аліменти з 2013 року, накопичив борг перед своєю 12-літньою донькою у розміні 105 219 грн.  Державні виконавці Автозаводського ВДВС м. Кременчук застосували всі заходи примусу до боржника: обмежили у праві виїзду за кордон, керувати транспортним засобом, полювати, користуватися зброєю та притягнули до виконання суспільно корисних робіт», - розповів очільник юстиції Полтавщини Олег Тимченко.

Виконання суспільно корисних робіт сприяло погашенню незначної суми боргу, проте не спонукало боржника працевлаштуватися. Тому держані виконавці були вимушені накласти арешт на його майно.

«Державні виконавці встановили, що боржник має дві земельні ділянки, одну з них уже реалізували та перерахували на користь стягувача 77 315 грн. Решту боргу 27 900 грн перерахують після реалізації другої ділянки. Наразі виконавці направили документи для оцінки даного майна», - зауважив Олег Тимченко.

Загалом з початку року державні виконавці області стягнули понад 267 млн грн аліментів.

 

 

Наверх ↑