Відзначили День українського добровольця

Версія для друкуВерсія для друку

Відзначили День українського добровольця

 

Сьогодні, 14 березня, у Сквері Слави біля пам'ятного знаку воїнам АТО, відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня добровольця, в якому взяли участь представники міської та районної влади, учасники добровольчих формувань, АТО, волонтери та громадськість.

Аби вшанувати мужність та героїзм цих людей – захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяти подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань Верховна Рада України 17 січня 2017 року прийняла рішення щодо встановлення Дня українського добровольця. І відтепер 14 березня країна віддає шану їхньому подвигу. Адже, саме 14 березня 2014 року з Майдану Незалежності сотні бійців Самооборони Майдану вирушили на вишкіл у Нові Петрівці на Київщині. Це поклало початок створенню Національної Гвардії України, яка стала першим етапом відновлення могутності української армії.

Нині ми вшановуємо мужність та героїзм всіх захисників нашої незалежності. День добровольця доводить злагодженість, єдність кожного, хто у той чи інший спосіб долучається до захисту України.

Наприкінці заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять побратимів та поклали квіти до пам'ятного знаку.

Наверх ↑