Заборонено спалювати суху рослинність

Версія для друкуВерсія для друку

Заборонено спалювати суху рослинність

 

Миргородський районний відділ Головного управління ДСНС України у Полтавській області повідомляє що спалювання сухої рослинності та сміття на території м. Миргород та Миргородського району ЗАБОРОНЕНО. Через спалювання сміття та сухої рослинності  з’являється небезпека виникнення пожеж, адже залишене без нагляду вогнище, навіть при невеликому вітрі, може накоїти багато лиха.

Інколи сухі гілки та листя господарі ще й поливають бензином чи іншими легкозаймистими речовинами, через що вогонь миттєво охоплює купи сміття. Мало хто замислюється про небезпеку спалювання сухотрав’я, про те що, полум’я миттєво може стати «господарем» в оселі.

Щоб не трапилося лиха, дотримуйтесь простих правил пожежної безпеки:

·    будьте обережні в поводжені з відкритим вогнем;

·    не залишайте без нагляду розпалені вогнища;

·    не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд;

·    навіть при невеликих поривах вітру краще відмовитись від розпалювання вогнища;

·    коли залишаєте місце відпочинку, обов’язково заливайте вогнище водою чи засипайте піском;

·    після виходу із осередку пожежі повідомте місцеву адміністрацію, пожежну службу, за номером 101, про місце, розміри та характер пожежі.

Підносячи сірника до купи зі сміттям наші громадяни чомусь не беруть до уваги, що такі безконтрольні спалювання можуть призвести не лише до погорілих будинків та нажитого роками майна, але й завдання шкоди здоров’ю або навіть призвести до смерті.

На виконання ст. 23 п.6 Лісового кодексу України, щодо заборони спалення сухої трави і рослинності, розкладання багать, збереження тваринного та рослинного світу, до правопорушників будуть вживатися адміністративні заходи у відповідності з вимогами ст. 77 -1 «Кодексу України про адміністративні правопорушення»

 

 

Начальник Миргородського РВ Головного управління ДСНС України
у Полтавській області Руслан НАЗАРЕНКО

 

Наверх ↑