Зафіксовано новий випадок сказу в Миргородському районі

Версія для друкуВерсія для друку

Зафіксовано новий випадок сказу в Миргородському районі

 

17 грудня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Віктора Фесенка відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації. На порядку денному розглянули питання  накладання карантинних обмежень по сказу кота громадянина А. жителя с. Любівщина на територію Шахворостівської сільської ради

Заступник начальника Миргородського місьрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Наталія Обідна  розповіла, що при епізоотичному  розслідуванні випадку встановлено: 07 грудня 2018 року вранці на громадянина А.  жителя с. Любівщина у власному домогосподарстві його кіт напав на нього та покусав за  руку. Кота було ізольовано для подальшого спостереженням за ним. 13.12.2018 року кіт загинув. Під час спостереження тварина до останнього пила воду, їла, агресії не проявляла.  Труп тварини було направлено в  Миргородську районну Державну лабораторію ветеринарної медицини для відбору пат матеріалу з подальшим направленням його в Регіональну Державну Лабораторію Держпродспоживслужби в Полтавській області для виключення сказу.

В домогосподарстві громадянина утримується 2 собаки , 2 кішки які провакциновано вимушено проти сказу  антирабічною вакциною Рабістар  виготовленою ТОВ ”Укрветпромпостач ” м. Бровари, серія № 070718, контроль № 07, придатна до 01.07.2020 року.

На місці де утримували кота та територію дворища громадянина А. загальною площею 100 м²  було продезінфіковано розчином 0,4% «Респур» з подальшим направленням мазків змивів в Миргородську району державну лабораторію ветеринарної медицини для визначення якості дезінфекції. Експертиза №003916 п.м. /18 від 14.12.2018 року Регіональної Державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області по МФА  сказ встановлено. Контактовані з хворою твариною люди з 07.12.2018 року проходять курс антирабічного лікування.

В ході роботи комісія вирішила:

1.Накласти карантинні обмеження по сказу кота на територію Шахворостівської сільської ради (експертиза  № 003916 п.м./18 від 14.12.2018 року  Регіональної  державної лабораторії Дерпродспоживслужби в Полтавській області -  сказ встановлено).

2.Визнати  загрозливою зоною  території Ярмаківської сільської ради, Петрівцівської сільської ради,  Кибинцівської сільської ради, Біликівської сільської ради та м. Миргород.

3.Розробити та затвердити “Комплексний план оздоровчих заходів проти сказу  кота   на території  Шахворостівської сільської ради ”.

4. Провести заходи проти сказу згідно діючої Інструкції та комплексної програми основних заходів профілактики  та боротьби зі сказу тварин на 2016-2020 рр. в районі.

5. Провести повну реєстрацію собак, котів і інших тварин, що належать населенню Шахворостівської сільської ради. Списки тварин подати установі державної ветеринарної медицини в районі. Створити бригади по відлову бездомних собак і котів для їх подальшого щеплення проти сказу.

6. Провести  відстріл  лисиці червоної  в мисливських угіддях прилеглих до Шахворостівської сільської ради з обов’язковим направленням відстріляних тварин в Миргородську районну державну лабораторію ветеринарної медицини для виключення сказу.

7. Контроль за  виконанням даного рішення покласти на  в.о. начальника Миргородської районної лікарні ветеринарної медицини Ярмоленко В.М.

8. Про результати проведеної роботи інформувати секретаріат ДНПК, в термін визначені цим рішенням.

Наверх ↑