Засідання комісії

Версія для друкуВерсія для друку

Засідання комісії

 

16 жовтня 2018 року під головуванням виконувача обов’язків голови райдержадміністрації Віктора Фесенка, відбулося засідання державної  надзвичайної протиепізоотичної комісії при Миргородській районній державній адміністрації. Розглядалося питання про скасування карантину щодо АЧС на території племгосподарства  ДП «ДГ ім. Декабристів».

Начальник Миргородського міськрайоного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Толстіков Ігор Миколайовича поінформував  присутніх про виконання державною службою ветеринарної медицини Плану заходів щодо локалізації та ліквідації АЧС на території племгосподарства ДП ДГ ім.. Декабристів с. Декабристи та недопущення розповсюдження даного захворювання на території району. Ознайомлено присутніх із «Інструкцією щодо профілактики та боротьби з АЧС».

У свою чергу представник ДП ДГ ім.. Декабристів та Великобайрацький сільський голова А.Пугач повідомили про вжиті заходи по недопущенню розповсюдження захворювання.

Заслухавши та обговоривши надану інформацію державна надзвичайна протиепізоотична комісія спільно з  комісією ТЕБ і НС райдержадміністрації ухвалили рішення про скасування карантину щодо АЧС на території племгосподарства ДП ДГ імені Декабристів с. Декабристів з 16.10.2018 року.

Також на термін 6 місяців  після зняття карантину встановлено обмеження щодо завозу та розведення свиней племгосподарством ДП «ДГ ім.Декабристів» с. Декабристів: термін з 16.10.2018 по 16.04.2019 року, заборонено ввезення  на територію м. Миргород та Миргородського району сприйнятливих тварин, продуктів тваринного походження, а також продуктів харчування для них (кормів, преміксів та інше) з країн та зон, в яких зареєстровано АЧС, рух свиней на території м. Миргород та Миргородського району проводити тільки за погодженням з Миргородським міськрайонним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області, наголошено на необхідності забезпечити роботу свиноферм з дотриманням «закритого режиму» роботи, дієвий контроль за дотриманням всіма суб’єктами господарювання незалежно від форми власності та підпорядкування ветеринарно-санітарного законодавства щодо «закритого режиму» роботи та вимог «Інструкції щодо профілактики та боротьби з АЧС» та ін..

 

Наверх ↑