Засідання протиепізоотичної комісії

Версія для друкуВерсія для друку

Засідання протиепізоотичної комісії

 

30 січня під головуванням виконувача обов'язків голови райдержадміністрації Віктора Фесенка відбулося засідання  державної  надзвичайної протиепізоотичної комісії.

На порядку денному питання – Про запобігання та недопущення пташиного грипу на територію Миргородського району.

За інформацією заступника Голови комісії, начальника Миргородського міськрайоного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Ігоря Толстікова, у 2020 році в Україні вперше за останні кілька років було виявлено пташиний грип.

В Миргородському районі постійно проводяться моніторингові дослідження крові від птиці з господарств району різних форм власності. Результатами досліджень підтверджено відсутність вірусу високо патогенного пташиного грипу в районі, але загроза виникнення грипу птиці залишається, в зв’язку з невиконанням правил утримання домашньої птиці. Населення району, що утримує птицю ігнорує вимоги ветеринарної служби по ізольованому утриманню домашньої птиці, особливо водоплавної, яка має вільний вигул на болота, озера, річки.

         Тому, в результаті засідання було розроблено відповідний план заходів, який спрямований на запобігання та недопущення пташиного грипу на територію Миргородського району.

Наверх ↑