Засідання районної комісії ТЕБ та НС

Версія для друкуВерсія для друку

Засідання районної комісії ТЕБ та НС

 

19 червня  в режимі відеоселектору проведено засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Миргородського району. На засіданні розглянули наступні питання:

1. Про епідемічну ситуацію на території району в умовах послаблення протиепідемічних заходів та продовження карантину з метою запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19.

2. Про заходи щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах Миргородського району в 2020 році.

3. Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування у Миргородському районі.

Враховуючи зростання кількості випадків COVID-19 в країні, Кабінет Міністрів України 17 червня продовжив дію карантинних обмежень до 31 липня.

В районі не  виявлено захворювань  на COVID-19.

Хоча на Полтавщині залишаються чинними послаблення карантинних заходів, прийняті попередніми рішеннями районної та регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Миргородського району Полтавської області,  на засіданні комісії вирішили посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в громадських місцях: магазинах, ринках, закладах харчування, перукарнях  та у транспорті.

Контролюватимуть  виконання громадянами протиепідемічних заходів підрозділи Національної та патрульної поліції, фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області.

З метою дотримання обмежень щодо кількості пасажирів у транспорті відповідальним виконавцям доручили збільшити кількість транспортних засобів на міських, приміських, міжміських, внутрішньо обласних та міжобласних автобусних маршрутах загального користування.

Також учасники засідання обговорили заходи щодо запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах Миргородського району в 2020 році.

Так, з початку року в екосистемах області виникло 894 пожежі, що у 2,7 разів більше ніж за аналогічний період 2019 року. Серед загорянь в екосистемах 65 пожеж трапилися у лісових масивах, 13 пожеж на торфовищах та одна пожежа на сільгоспугіддях.

Пожежами в екосистемах знищено суху рослинність на площі 2255 га. В результаті пожеж сухої рослинності на відкритій території вогнем знищено 58 та пошкоджено 20 будівель.

Основними причинами виникнення подібних пожеж є масове спалювання сухої рослинності та необережне поводження з вогнем.

Для запобігання виникненню пожеж в екосистемах на засіданні вирішили посилити проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи серед населення.

Відповідальним виконавцям доручили посилити контроль та притягнення до відповідальності винних у спалюванні рослинності в заплавах річок і на торфовищах, стерні, сухостою та сміття на сільгоспугіддях, присадибних ділянках.

Крім цього, на засіданні йшлося і про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування в районі.

З метою збереження автомобільних доріг загального користування від руйнівної дії великовагових транспортних засобів Служба автомобільних доріг у Полтавській області з 1 червня 2020 року ввела обмеження руху транспортних засобів загальною масою понад 24 тонни при підвищенні денної температури повітря понад +28°С з 10 до 22 години. Обмеження руху діє на 13 автомобільних дорогах загального користування державного значення, де спостерігається інтенсивний рух.

В смугах відводу автомобільних доріг для відстою великовагових транспортних засобів в спекотний період є 34 майданчики, де можуть розміститися 230 машин.

Наверх ↑