Звернення до Дня Героїв Небесної Сотні Дорогі миргородці!

Версія для друкуВерсія для друку

Звернення до Дня Героїв Небесної Сотні

Дорогі миргородці!

 

Лютневі події 2014 року стали переломним етапом у новітній історії України та відродили надію на те, що мрія жити у вільній, демократичній, європейській державі стане реальністю. Революція Гідності змінила свідомість мільйонів людей, які постали проти несправедливості, диктатури, корупції, за свободу слова, свободу вибору, свободу протесту, за право на гідне життя. На таке здатні тільки справжні Герої!

За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об’єднав десятки тисяч українців із різних областей, районів, які пліч-о-пліч боролися за єдність, незалежність і справедливість. На Майдані не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу… Рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ.

Їх об’єднала українська земля та бажання жити у вільній країні. Тоді вони не знали, що беззбройними вступають в один з перших боїв за незалежність. Так на Майдані з’явилась ще одна сотня – Небесна. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну – життя.

Україна не раз піднімалася з колін, доводила ворогам свою нездоланність, щоб захистити свою державність. Тому сьогодні знову ми долаємо ворога, захищаючи свою незалежність на Сході України. І віримо, що перемога буде за нами, бо ми боронимо свою землю, захищаємо майбутнє своїх дітей.

Революція Гідності змінила не тільки країну. Вона змінила кожного з нас. Ми навчилися брати на себе бодай маленьку, але відповідальність, навчилися бути небайдужими. В державі народилася нація, яка не дасть розділити свою землю і стоятиме за Україну до останнього.

Тож будуючи нову країну, ми повинні пам’ятати, за що загинула Небесна Сотня. Для нас є святим обов’язком вшанувати Героїв та не зрадити ідеали Революції Гідності. Схиляємо голови перед тими, хто ціною власного життя відстояв європейське майбутнє для України.

Герої не вмирають! Слава Україні!

 

З повагою,

 

Голова районної                                                                Голова районної

державної адміністрації                                                            ради

 

Ю.М. Коваленко                                                                Л.М. Яринич

 

Наверх ↑