ДЕЯКІ ПИТАННЯ ПРИ ЗВЕРНЕННІ ЗА СУБСИДІЄЮ

Версія для друкуВерсія для друку

ДЕЯКІ ПИТАННЯ  ПРИ ЗВЕРНЕННІ ЗА СУБСИДІЄЮ

        Миргородське об’єднане управління Пенсійного фонду України надає роз’яснення по деяким питанням при зверненні осіб для призначеня субсидії.

Для підтвердження інформації про належність до категорії застрахованих осіб та інформації про сплачені суми єдиного внеску особа має право отримати довідку за формою ОК-5.

         В разі, якщо особа не була застрахованою особою в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування  у періоди січень-червень, можливо укладення договору про добровільну участь, в тому числі із одноразовою сплатою єдиного внеску за попередні періоди. Договір заключається з органом Державної фіскальної служби України.

         В разі звернення особи, яка є застрахованою особою у т.ч. підприємцем, та за яку не сплачено ( яка не сплатила) єдиний внесок або сплачено (сплатила) у розмірі менше мінімального розміру страховового внеску за окремі періоди, вона має право отримати довідку ОК-5 для підтвердження  неврахування відповідних періодів до страхового стажу та сплатити борги зі сплати єдиного внеску на рахунки відповідного органу Державної фіскальної служби.

         Найманий працівник має право вимагати від страхувальника сплати страхових внесків, у тому числі в судовому порядку (пункт 3 частини першої статті 16 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”)

         Також існує можливість отримання інформації про сплату єдиного внеску дистанційно: через веб-портал Пенсійного фонду, шляхом отримання СМС повідомлень. Для реєстрації на веб-порталі потрібно мати електронний ключ або особисто звернутись до управління Пенсійного фонду.

 

                                            Інформаційно-консультативна служба

                                                                                            Миргородського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України

 

Наверх ↑