Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин

 

12 березня у Полтаві голова обласної ради О.Біленький зустрівся з представниками Білецьківської сільради Кременчуцького району на чолі з Білецьківським сільським головою А.Самойлюк. Обговорено питання організації регіонального ландшафтного парку «Кременчуцькі плавні», який охоплює частину території Білецьківської сільради. Йшлося про відпрацювання механізму контролю з боку представників громади за роботою РЛП «Кременчуцькі плавні». О.Біленький відзначив важливість співпраці влади з громадськістю, вчасної комунікації для конструктивного вирішення питання.

* * *

13 березня у м. Полтаві за участю першого заступника голови облдержадміністрації А.Пісоцького  відбулося засідання конкурсної комісії щодо проведення І-го етапу відбору на заміщення вакантної посади генерального директора ПОКП «Аеропорт-Полтава». За результатами роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

13 березня у м. Пирятин за участю голови облдержадміністрації В.Головка, Міністра аграрної політики України Т.Кутового урочисто відкрито басейн Пирятинського ліцею. Довідково: оздоровча споруда більше 20 років не функціонувала, відновлення басейну почалося в 2016 р. На оновлення басейну спрямували більше 2,5 мільйонів гривень. 1,5 мільйона із них - кошти Державного фонду регіонального розвитку, решту виділили із міського бюджету. Відвідувати басейн зможуть не лише учні ліцею, а й усі школярі громади та вихованці ДЮСШ, а це майже 2000 дітей шкільного віку.

 

* * *

14 березня у Полтавському  академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, заступника голови обласної ради А.Ханка відбулися урочисті заходи з нагоди  Дня українського добровольця.

 

  * * *

14 березня у м. Полтаві за участю голови облдержадміністрації В.Головка, першого заступника голови облдержадміністрації А.Пісоцького відбулося підписання меморандуму про співпрацю облдержадміністрації з ТОВ «Піонер Насіння Україна» та ТОВ «Стасі Насіння» про розбудову інфраструктури Диканського району Полтавської області. Як найбільші місцеві інвестори «Стасі Насіння» та «Піонер Насіння Україна» погодилися надати допомогу місцевій громаді села Стасі і вкласти кошти в будівництво нової дороги загального користування. Вона забезпечить доступ до заводу з автомобільної траси загального користування державного значення H-12 Суми–Полтава в обхід села. Таким чином підприємство має намір убезпечити вулиці села та його околиці від шуму, пилу й інших несприятливих наслідків руху вантажних автомобілів.

* * *

15 березня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла  відбулося засідання комісії з питань надання пільг з оподаткування підприємств та громадських організацій інвалідів. За підсумками роботи ухвалено відповідні рішення.

 

* * *

15 березня у Полтавській облдержадміністрації заступник голови облдержадміністрації М.Білокінь та директор Департаменту фінансів облдержадміністрації П.Кропивка представили публічний звіт про виконання обласного бюджету у 2017 р. та звіт облдержадміністрації про витрачання коштів Державного бюджету за КПКВК 7861010 «Здійснення виконавчої влади у Полтавській області».

* * *

15 березня у м.Полтаві голова облдержадміністрації В.Головка презентував комунальне охоронне підприємство, що опікуватиметься питаннями охорони громадського порядку та комунального майна, а також патріотичним виховання дітей та молоді. Пріоритетне право на роботу у новоствореній установі матимуть військовослужбовці, які повернулися із зони АТО. В.Головком наголошено, що «наш пілотний проект може стати гарним досвідом для поширення на територію всієї України. І зараз потрібно відпрацювати відповідну дорожню карту».

 

* * *

15 березня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації О.Пругла  представників Мінрегіону України, Держархбудконтролю України, ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву», Конфедерації будівельників України, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів міст обласного значення та ОТГ, керівників установ та організацій відбулося виїзне засідання регіональних представників Конфедерації будівельників України за темою «Децентралізація: виклики та можливості для будівельної галузі». Обговорено ключові проблеми будівельної галузі та регіональному рівні, стан адміністрування дозвільних та погоджувальних процедур у будівництві та децентралізація повноважень у цій сфері, роль місцевого самоврядування в реалізації  державної політики, питання відведення земельних ділянок під будівництво у регіонах та інші.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑