Хроніка обласних новин

Версія для друкуВерсія для друку

Хроніка  обласних  новин

 

22 січня у м. Полтаві на нараді в голови облдержадміністрації В.Головка за участю керівників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних служб розглянуто питання «Про підсумки реалізації інвестиційних проектів розвитку за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та проектів місцевого розвитку за рахунок коштів державної субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2017 році»,«Про стан поводження з відходами на території області за результатами здійснення нагляду (контролю) Державною екологічною інспекцією у Полтавській області у 2017 році». В.Головко наголосив, що всі керівники органів місцевого самоврядування і місцевої влади нестимуть персональну відповідальність за приведення до норм законодавства полігонів ТПВ. За результатами роботи дано відповідні доручення. У нараді взяв участь голова обласної ради О.Біленький.

 

  * * *

22 січня у м. Полтаві з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя прийняття Четвертого Універсалу Української Центральної Ради за участю голови ОДА В.Головка, голови облради О.Біленького, народного депутата України А.Реки, секретаря Полтавської міської ради О.Деркач, працівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадських активістів, депутатів рад різних рівнів, учасників АТО, студентської молоді  відбулися урочистості та покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку. Потому відбулося вручення державних нагород та відзнак обласної влади видатним полтавцям, які власною працею зробили значний особистий внесок у розвиток нашої держави.

 

* * *

22 січня у м.Полтаві за участю заступника голови облдержадміністрації М.Білоконя, заступника голови обласної ради А.Ханка, директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації В.Пилипенко, науковців, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості, засобів масової інформації відбулася презентація перших двох томів фундаментального тритомного видання, присвяченого 100-річчю Української революції, «Українська революція 1917-1921. Полтавський вимір. Події. Постаті. Документи».

 

* * *

23 січня у м. Полтаві голова облдержадміністрації В.Головко за участю заступника голови обласної ради А.Ханка, директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації О.Харченко, ректорів ВНЗ обласного центру провів нараду, де  обговорено питання оптимізації навчальних закладів, створення моделі освітнього простору з метою раціонального використовувати коштів. Можливий варіант оптимізації - створення комплексів по наданню освітніх послуг. За результатами роботи дано відповідні доручення.

 

* * *

23 січня у м.Полтаві заступник голови облдержадміністрації Р.Товстий за участю представників причетних структурних підрозділів облдержадміністрації провів нараду з головами об’єднаних територіальних громад області, де обговорено питання поводження з твердими побутовими відходами та їх утилізації. Р.Товстий наголосив, що обласна влада підтримає нові ініціативи місцевих громад у зазначеному питанні та допоможе у фінансуванні.

 

* * *

25 січня у м.Полтаві за участю голови облдержадміністрації В.Головка,  голови обласної ради О.Біленького та Кременчуцького міського голови В.Малецького відбулася урочиста передача 4 пожежно-рятувальних машин на базі «МАЗ» для перевезення особового складу, пожежно-технічного оснащення, спецобладнання для проведення рятувальних робіт (радіостанції, ліхтарі, бензиновий генератор, мотовила та гідравлічна насосна станція) підрозділам ГУ ДСНС України у Полтавській області. Рятувальникам пожежно-рятувальної частини м. Кременчука передано човен, призначений для проведення пошуково-рятувальних робіт та гасіння пожеж, пожежно-рятувальній частині м. Лубни передано аварійно-рятувальний автомобіль Volkswagen Caddy.

 

* * *

25 січня у м. Решетилівка за участю голови облдержадміністрації В.Головка,  голови обласної ради О.Біленького, народних депутатів України О.Кулініча та А.Герасимова, керівників району, місцевих мешканців та засобів масової інформації  відбулося урочисте відкриття міні-футбольної площадки зі штучним покриттям у Решетилівському аграрному ліцеї імені І.Г.Боровенського. Потому відбулася передача нового пожежного автомобіля Решетилівському РС ГУ ДСНС України у Полтавській області. У рамках робочої поїздки керівники області ознайомилися із роботою Решетилівської фабрики художніх промислів.

 

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Наверх ↑