«Важливість проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних»

Версія для друкуВерсія для друку

«Важливість проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних»

 

На території Миргородського району розпочалася пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Сказ – одне з найважчих захворювань, що становить смертельну загрозу для людини. Розповсюджувачами  найчастіше стають дикі м’ясоїдні тварини. В нашому регіоні – це лисиці. Саме вони можуть становити загрозу для населення. Для того щоб уникнути зараження ветеринарна служба району два рази на рік весною та восени проводить пероральну імунізацію диких м’ясоїдних тварин.

Розкладання вакцини проводиться як вручну, так і за допомогою авіатранспорту. Вакцина являє собою предмет кубічної форми, всередині якого знаходиться лікарський препарат, а зовні він вкритий приманкою із м’ясо-кісткового борошна. Такі брикети розкладаються на ділянках лісу. Біля місця де лежить вакцина встановлюють попереджувальну табличку. Це своєрідна мітка місцевості.

Для попередження захворювання тварин на сказ громадяни мусять дотримуватись правил утримання собак і котів у населених пунктах. Домашнім тваринам слід обов’язково проводити профілактичне щеплення проти сказу.

Державна служба ветеринарної медицини Миргородського району звертається до громадян, щоб зосередили увагу на братів наших менших та представляли їх для щеплення проти сказу.

Хворобу легше попередити ніж боротися з нею.

 

 

 

Начальник Миргородського міськрайонного

управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області

                                                                      І.М.Толстіков

 

 

 

Наверх ↑