Антон Чубенко ознайомився з роботою закладів освіти в Оржицькій громаді

Версія для друкуВерсія для друку

Антон Чубенко ознайомився з роботою закладів освіти в Оржицькій громаді

 

Заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський у межах робочої поїздки до Оржицької громади ознайомилися з роботою освітніх закладів.

Відвідали опорну Оржицьку загальноосвітню школу І-ІІІ ст. імені І.Я.Франка» та ПТУ № 46.

Оржицька школа імені І.Я. Франка у форматі офлайн забезпечує навчання учнів із 4 населених пунктів – Онішків, Маяківки, Райозера та Тарасівки.
Освіту тут здобувають 527 дітей. У закладі впроваджене профільне навчання з української мови, історії України, математики.
Як розповіла директор Тетяна Ведмідь, із початку нового навчального року в школі створять 2 інклюзивних класи для дітей із особливими освітніми потребами.
Антон Чубенко та Євген Кончаковський ознайомилися з матеріально-технічною базою опорного закладу. Оглянули укриття. Воно на 500 місць, обладнане електромережею, витяжною системою, санвузлами.
«У закладі приділяють значну увагу питанню енергоефективності та забезпеченню безперервності навчання. Встановили альтернативне джерело живлення – дизельний генератор. Всі роботи виконали за кошти місцевого бюджету, – розповів Антон Чубенко. – Окрім того, минулого року провели ремонт шкільного харчоблоку та їдальні на 200 посадкових місць. Нині харчоблок забезпечений сучасним обладнанням, а діти – якісним харчуванням. Це дуже важливо, адже питанню якісного шкільного харчування сьогодні приділено надзвичайну увагу на рівні держави».
Нині в закладі працюють над встановленням системи автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення.
Також ознайомилися з роботою ПТУ №46. Як розповів директор училища Анатолія Сергієнка, заклад здійснює підготовку робітничих кадрів для громадського харчування та сільського господарства.
Також заклад здійснює навчання дорослого населення за очною формою навчання на умовах укладеного договору з фізичними особами. Нині за програмою первинної професійної підготовки здобувають робітничу професію «Кухар, кондитер» – 27 осіб, програмою перепідготовки професію «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва категорії «А1» – 30 осіб.
Антон Чубенко та Євген Кончаковський оглянули навчальні кабінети, майстерню, лабораторії, автотрактодром.
Заклад тісно співпрацює з потужними сільськогосподарськими підприємствами – потенційними роботодавцями.
У ПТУ є укриття, розраховане на 380 осіб. Заклад освіти забезпечений альтернативними видами живлення – генераторами.
«Профтехосвіта виконувала і виконує низку важливих функцій. По-перше, підтримує реальну зайнятість населення. По-друге, сприяє розвитку бізнес-ініціатив. По-третє, стимулює розвиток секторів економіки, що важливо в мирний час, а в часи війни й відбудови – і поготів. Заклади профтехосвіти Полтавщини максимально орієнтовані на це».

 

 

Наверх ↑