Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини

Версія для друкуВерсія для друку

Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини

 

ПДАУ

 

Колектив Полтавського державного аграрного університету пишається багаторічною плідною співпрацею з Центром українсько-європейського наукового співробітництва. Спільними зусиллями ми втілили в життя численні освітні та наукові проєкти, спрямовані на розвиток професійних компетенцій викладачів і науковців.

Завдяки активній співпраці з Центром українсько-європейського наукового співробітництва, навчально-науковий центр інформаційно-комунікаційних освітніх технологій та освіти дорослих на чолі з Юлією Вакуленко неодноразово організовував курси підвищення кваліфікації для освітян і науковців. Серед викладачів, які долучалися до цієї співпраці, були директор ННІ ЕУПІТ Дмитро Дячков, старший викладач кафедри маркетингу Ігор Лядський, керівник відділу маркетингу Інна Сенько, професор кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Вікторія Медвідь, доцент кафедри менеджменту ім. І. А. Маркіної Тетяна Сазонова, доцент кафедри маркетингу Іван Терещенко та інші.

А вже 24 липня 2024 року директор Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Віхляєв завітав до Полтавського державного аграрного університету, щоб вручити ректору Університету Олександру Галичу документ, який офіційно засвідчує, що відтепер він є очільником осередку Центру українсько-європейського наукового співробітництва в Полтавській області, що пов’язано з видавничим домом «Гельветика».

Видавничий дiм «Гельветика» – це авторитетна команда висококваліфікованих фахівців з багаторічним досвідом роботи у сфері підготовки та видання книг, підручників, навчальних посібників, монографій та іншої наукової літератури. Одним із пріоритетних напрямів діяльності видавництва є співпраця із закладами вищої освіти України та надання комплексу послуг з публікації наукової періодики.

Створення осередку Центру українсько-європейського наукового співробітництва в ПДАУ відкриває нові горизонти для розвитку науково-дослідницької та видавничої діяльності Університету.

Колектив Полтавського державного аграрного університету також висловлює глибоку повагу та вдячність команді Центру українсько-європейського наукового співробітництва, зокрема його директорові Михайлу Віхляєву, за чудову просвітницьку ініціативу та надійне партнерство.

https://www.pdau.edu.ua/news/pdau-oseredok-novyh-mozhlyvostey-dlya-rozvytku-nauky-ta-osvity

 

 

 

Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського

 

Кременчуцький національний університет посів 15 місце у світовому рейтингу Webometrics. Це найкращий результат серед закладів вищої освіти Полтавщини.

Наразі Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World Universities July 2024. За період із січня по липень 2024 року КрНУ стрімко піднявся одразу на 40 позицій – з 55-го на 15-те місце.

Кременчуцький національний університет щороку послідовно покращує свої показники у Webometrics. За три роки (2022-2024 рр.) науковцями вишу проведена колосальна робота, яка дала очікуваний високий результат. Для порівняння:

Січень 2022р. – 90 місце;

Січень 2023р. – 59;

Січень 2024р. – 55

І зрештою, у липні 2024-го університет здійснив стрімкий прорив, піднявшись одразу на 40 позицій і посівши почесне 15 місце у впливовому світовому рейтингу.

Цього року розробники рейтингу проаналізували присутність у веб-просторі більше ніж 32 000 університетів світу. Серед них – 292 українських ЗВО. Вебометричний рейтинг університетів світу (Webometrics) – найбільший академічний рейтинг, у якому аналізують ступінь представлення діяльності закладів вищої освіти в Інтернеті. Розробники зазначають, що їх мета – сприяння академічній присутності навчального закладу в Інтернеті, підтримка ініціатив відкритого доступу для значного збільшення передачі наукових і культурних знань, створених університетами, всьому суспільству.

Оцінювання університетів відбувається за трьома показниками:

VISIBILITY (видимість) – кількість зовнішніх джерел, які містять зворотні посилання на веб-сторінки установи – розраховується за показниками інструментів Majestic – 50%;

TRANSPARENCY (прозорість) – кількість цитат топ-авторів установи (310 найкращих авторів за винятком перших 20) за Google Scholar Citations – 10%;

EXCELLENCE (якість) – кількість статей дослідників установи, які входять до 10% найбільш цитованих у 27 дисциплінах за розрахунками Scimago – 40%. Дані за п’ятирічний період: 2019-2023.

 

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

 

Науковці університету беруть участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ на базі австрійського Університету безперервної освіти

https://nupp.edu.ua/news/naukovtsi-berut-uchast-u-programi-mobilnosti-na-bazi-avstriyskogo-universitetu-bezperervnoi-osviti.html

Науковиці Полтавської політехніки Ксенія Чичуліна та Наталія Максюта стали учасницями програми академічної мобільності Erasmus+ (Mobility of individuals) на базі провідного австрійського закладу вищої освіти – Університету безперервної освіти Кремс (University for Continuing Education Krems).У період з 8 по 26 квітня 2024 року науковиці опановуватимуть нові фахові компетенції та ділитимуться досвідом з європейськими колегами.

 

Науковиця університету стала спікеркою Міжнародної конференції TESOL24, присвяченої питанням викладання іноземних мов

https://nupp.edu.ua/news/naukovitsya-stala-spikerkoyu-tesol24-prisvyachenoi-pitannyam-vikladannya-inozemnikh-mov.html

Кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри загального мовознавства та іноземних мов Полтавської політехніки Тетяна Король стала спікеркою Міжнародної конференції TESOL24 International Convention & Expo «Викладачі англійської – носіям інших мов». Науковиця презентувала результати дослідження у галузі динамічного контролю англомовної компетентності в читанні фахової літератури студентами немовних спеціальностей.

 

Представниці політехніки взяли участь у презентації програм міжрегіонального співробітництва ЄС Interreg Europe та URBACT

https://nupp.edu.ua/news/predstavnitsi-vzyali-uchast-u-prezentatsii-program-spivrobitnitstva-es-interreg-europe-ta-urbact.html

9 квітня Український інститут міжнародної політики спільно з Департаментом координації міжнародної технічної допомоги Секретаріату Кабміну, за підтримки Європейського союзу та Міжнародного фонду «Відродження», презентував програми міжрегіонального співробітництва ЄС Interreg Europe та URBACT. Перший проректор Олена Філонич та координаторка міжнародного співробітництва університету Анна Павельєва відвідали презентацію на базі Центру підтримки підприємців «Дія.Бізнес».

 

 

Наверх ↑