Делегати з Полтавщини взяли участь у конференції «Конструктор туристичних стратегій»

Версія для друкуВерсія для друку

Делегати з Полтавщини взяли участь у конференції «Конструктор туристичних стратегій»

 

За підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України в Києві триває дводенна конференція «Конструктор туристичних стратегій: практичний інструмент для швидкого відновлення громад». Захід проводять у партнерстві з ПРООН в Україні та Урядом Японії.За підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України в Києві триває дводенна конференція «Конструктор туристичних стратегій: практичний інструмент для швидкого відновлення громад». Захід проводять у партнерстві з ПРООН в Україні та Урядом Японії.

Понад 100 представників із громад та обласних адміністрацій взяли участь у презентації «Конструктора» – інструменту, який допоможе тергромадам розробляти індивідуальні туристичні стратегії, створювати ефективні та довгострокові плани розвитку туризму, враховуючи їх унікальні особливості та потенціал.
До участі в заході долучилися і представники з Полтавщини. Зокрема захід відвідав і заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко.
«На моє глибоке переконання, сфера туризму значно розширила своє значення в суспільстві. Окрім основного функціоналу, галузь необхідна для підтримки ментального здоров’я людей. На Полтавщині протягом 2023-2024 років заклади культури обласного підпорядкування надали послуги для більш ніж 19 тисяч внутрішньо переміщених осіб, а також 13 тисяч захисників, а також їхніх родин. Генетична пам’ять – це те, що культивує в кожному з нас патріотизм та любов до свого, рідного. Найближчі роки цей тренд буде потенційним у сфері туризму також. Полтавщина надзвичайно багата на туристичні локації, які є затребуваними, цікавими та привабливими для людей», – розповів Антон Чубенко.
Антон Чубенко зауважив, що синергія зусиль громад, соціально відповідального бізнесу, міжнародних експертів, а також кращих практиків у галузі туризму відкриє нові можливості для його розвитку на теренах країни.
«Упевнено констатуємо, що туризм у контексті економічного зростання та культурного відновлення країни відіграватиме одну з ключових ролей», –підкреслив Антон Чубенко.
На конференції продемонстрували реальні приклади та особливості використання конструктора.
Громади, які прагнуть розвивати туризм для швидкого економічного відновлення, створювати унікальний бренд та власне позиціонування, отримали вичерпні консультації.
Також під час форуму учасники проаналізували сильні та слабкі сторони громад у розвитку туризму. Визначили перелік причин, які є стримуючими факторами. Окреслили план дій із впровадження туристичних стратегій.

 

Наверх ↑