На Полтавщині презентували концепцію комунікаційної стратегії для популяризації реформи шкільного харчування

Версія для друкуВерсія для друку

На Полтавщині презентували концепцію комунікаційної стратегії для популяризації реформи шкільного харчування

 

Під патронатом першої леді Олени Зеленської в області впроваджують реформу шкільного харчування. Це є одним із ключових напрямів діяльності Першої леді. Ініціативу втілюють у межах реалізації Національної стратегії щодо розбудови безпечного та здорового освітнього середовища у Новій українській школі.

Для популяризації реформи шкільного харчування на Полтавщині презентували концепцію комунікаційної стратегії на період до 2027 року. Долучилися заступник начальника Полтавської облвійськадміністрації Антон Чубенко, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Вікторія Пилипенко, директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський, освітяни.

«На державному рівні схвалено стратегію впровадження реформи на місцях. Вона містить бачення та операційні цілі розвитку системи шкільного харчування до 2027 року. Її ключовими напрямами є організація якісного та безпечного харчування, комплексний підхід щодо відновлення та модернізації харчоблоків, дотримання вимог системи НАССР, розвиток кадрового потенціалу, формування культури здорового харчування, – розповів Антон Чубенко. – Із метою реалізації ініціативи профільними департаментами облвійськадміністрації розроблено концепцію комунікаційної стратегії для популяризації реформи шкільного харчування в Полтавській області до 2027 року».
За словами Вікторії Пилипенко, концепція спрямована на мотивування органів місцевого самоврядування, керівників закладів освіти, педагогічних працівників створювати належні умови для достатнього, якісного, безпечного, збалансованого харчування у закладах освіти.
Її метою є покращення розуміння в суспільстві суті та завдань реформи шкільного харчування, забезпечення обізнаності цільовими аудиторіями важливості формування культури здорового харчування. Це має призвести до зміни поведінки як на побутовому рівні, так і на громадському.
Реалізація концепції передбачає втілення заходів для досягнення стратегічних цілей:
- привернути увагу до проблем відсутності у більшості дітей звичок здорового харчування;
- формувати в освітньому середовищі інформаційне поле для розуміння навичок здорового харчування;
- забезпечити ясне та чітке розуміння суті, послідовності, результатів та очікуваних позитивних змін впровадження реформи системи шкільного харчування;
- популяризувати кращі практики впровадження реформи шкільного харчування .
Взаємодія з медіа, поширення інформації, проведення публічних виступів, дискусій – це ті інструменти та ресурси, через які здійснюватимуть реалізацію запланованих заходів.

 

 

Наверх ↑