1 квітня цього року виповнюється 215 років від дня народження визначного класика світової літератури Миколи Васильовича Гоголя

Версія для друкуВерсія для друку

1 квітня цього року виповнюється 215 років від дня народження визначного класика світової  літератури  Миколи Васильовича  Гоголя

 

Микола Гоголь відкрив світові Україну, її героїчну історію, увів її у світовий культурний контекст. Через твори письменника світ уже майже 200 років пізнає нашу країну, наші традиції і духовність, самобутній характер і душу українського народу.

 

Сьогодні з нагоди ювілейної дати у с. Великі Сорочинці відбулися тематичні заходи. Спершу відбулася церемонія покладання квітів до підніжжя пам'ятника видатному землякові.  До покладання квіткових композицій долучилися  заступник начальника Миргородської райвійськадміністрації Людмила Горобець, Великосорочинський сільський голова Олександр Тищицький, секретар Великосорочинської сільської ради Світлана Москаленко, перший заступник сільського голови Тетяна Мілько, жителі та гості громади.

Після урочистої частини, гостей запросили на театралізовану екскурсію «Безсмертне гоголівське слово» та музичні вітання від викладачів Великосорочинської дитячої музичної школи, які відбулися у Великосорочинському літературно - меморіальному музеї М.В. Гоголя.

 

«Микола Гоголь був надзвичайно талановитим письменником. А геніальність його натури як письменника і як людини полягає в тому, що він не тільки зафіксував, побачив те, що не дано іншим, а й відкрив перед світом найменші та найнепомітніші риси героїв. Його слово завжди зачаровувало... просте і влучне, страшне і містичне, дотепне і жартівливе, правдиве і безкомпромісне.

У  душі ж письменника завжди жила та квітла Україна. І він сам був тим українцем, у якому бурхливо кипіло, нестримно вирувало, ніжно дихало і полум’ям горіло життя», - зазначила заступник начальника Миргородської райвійськадміністрації Людмила Горобець.

 

Ми пишаємося, що світовий класик Микола Гоголь  - це українець із миргородським корінням. Його постать та творчість - це гордість та візитівка нашого краю.

Тож вивчаймо його творчість!

Бережімо рідне!

Цінуймо своє!

Адже це духовна складова нашої перемоги!

 

Наверх ↑