28 листопада - День пам’яті жертв голодоморів

Версія для друкуВерсія для друку

28 листопада - День пам’яті жертв голодоморів

 

Шановні миргородці !

Людська пам’ять... Лихоліття 1932-33 років і досі болить незагоюваною раною в душі кожного українця, викликаючи біль у серцях і душах людей, яким вдалося пережити ті жахливі часи.

За мінімальними підрахунками фахівців, голодомор став фатальним для кожного п’ятого сільського мешканця України. Понад третина загиблих – діти, майбутнє нації. Більшість безвинних жертв цієї трагедії безіменні і не мають офіційних місць поховань.

Щорічно, в четверту суботу листопада, в День пам’яті жертв голодоморів ми вшановуємо пам’ять своїх співвітчизників, які стали жертвами геноциду.

Перед їх світлою пам’яттю ми зобов’язані й надалі розкривати сторінки правдивої історії, дати належну оцінку трагедії, замислам і злодіянням тих, хто її спланував і організував. Збереження пам'яті - це не абстракція, а конкретні дії, як то запис спогадів родичів, які були очевидцями геноциду, чи просто згадати про рідню, якій довелось пережити один з найжахливіших злочинів тоталітарного режиму. 

Закликаємо всіх миргородців приєднатися 28 листопада 2020 року о 16 годині до акції «Запали свічку», засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам'ять про мільйони замучених голодом українців.

Хай пам’ять про цю трагедію згуртує нас, живих, додасть нам сили і волі, мудрості й наснаги для зміцнення власної держави на власній землі, розвитку демократії, вільного життя кожної людини.

 

 

Голова районної                                                         Голова районної

державної адміністрації                                             ради

                   Вікторія Ємець                                                 Наталія Гирка

 

 

Наверх ↑