Безпека учасників освітнього процесу під час війни є пріоритетним завданням

Версія для друкуВерсія для друку

Безпека учасників освітнього процесу під час війни є пріоритетним завданням

 

Третина закладів освіти Миргородщини з 1 вересня працюватимуть очно або за змішаною формою навчання. Про це розповів начальник Миргородської районної військової адміністрації Віталій Дяківнич під час наради з керівниками територіальних громад району, яка відбулася сьогодні, 16 серпня.

У нараді взяли також участь голова Миргородської районної ради Наталія Гирка та радник начальника Миргородської районної військової адміністрації Віктор Іваненко. Цього року особливістю підготовки закладів освіти до роботи в новому навчальному році є необхідність облаштування тимчасового укриття.Визначення режиму роботи (онлайн/офлайн) залежить саме від наявності в закладі освіти спеціально облаштованих приміщень і можливості їх використання як найпростішого укриття. Миргородське районне управління Головного управління ДСНС України в Полтавській області бере активну участь у роботі проведення й виконання заходів щодо забезпечення фонду захисних споруд цивільного захисту закладів освіти району та готовності до використання за призначенням.

Як повідомив заступник начальника управління – начальник ВОЗ цивільного захисту та наглядово – профілактичних заходів, підполковник служби цивільного захисту Володимир Коршак місцеві органи самоврядування спільно із закладами освіти забезпечують приведення у готовність наявного фонду захисних споруд цивільного захисту, евакуаційних шляхів у відповідність до норм законодавства, готовність локальних та об’єктових систем оповіщення (сирен), з урахуванням доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, створення запасів матеріалів, обладнання, інструменту, води та медичних засобів у закладах освіти.

«Нашою основною метою є перетворення кожного закладу освіти на територію безпеки. Якщо створити в закладі освіти безпечні умови для перебування всіх учасників освітнього процесу неможливо, навчання офлайн не відбуватиметься. Безпека – головна складова», – наголосив Віталій Дяківнич.

 

Наверх ↑