Дорогі земляки!

Версія для друкуВерсія для друку

Дорогі земляки!

 

Щорічно, в четверту суботу листопада, ми разом із українцями всього світу вшануємо пам'ять жертв голодоморів: геноциду Українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921- 1922, 1946-1947 років в Україні. Цього дня у Загальнонаціональній хвилині мовчання Україна схилить голови в жалобі за мільйонами людей, життя яких у мирний час обірвала голодна смерть на найродючішій у світі землі.

Це пам’ять та скорбота за мільйонами знищених штучним голодом наших земляків. Геноцид став трагедією нашого народу, причиною ув’язнення багатьох українців. Масштаби голодомору можна прирівняти до числа загиблих людей у час Другої світової війни.  Цей день –  спільний біль, обов’язок пам’ятати, берегти пам’ять про загиблих у ті голодні часи.

Спільною молитвою вшануймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми маємо усвідомити, щоб цього не сталося більше з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками повинні берегти нашу державу, бути єдині у творенні нашої України, тверді та свідомі у своєму виборі.

Голодомор – сумна і страшна сторінка української історії. Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей - наших земляків, без жалю винищених Голодомором! Вічна пам'ять загиблим і вічна слава Україні!

 

З повагою,

 

Виконувач обов'язків голови                                             Голова районної

районної державної адміністрації                                            ради

 

В.А. Фесенко                                                                           Л.М. Яринич

 

 

Наверх ↑